• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
1. Според мен - не, защото при котлите има уплътнения по вратите и въздух влиза само през тази клапа, докато при камината въздух влиза отвсякъде. Тази клапа трябва да е предвидена още при конструирането.
2. Магнетвентил, управляван от диференциален термостат, който да следи температурите в отоплит. инсталация и в бойлера е най-доброто решение, но не е евтино
3. Ако имаш правилно управление на системата по начините за които говорихме - с трипътен вентил или термостат на помпата, нагар по комина няма да има.
king82 - специалист
Работата полека - полека започна и идват следващите въпроси.
Замисъла на камината е да изглежда горе-долу по този начин:

Прикачен файл

.jpg
.jpg (13.62 KиБ) Видяна 7248 пъти
king82 - специалист
А, получи ми се с качването на снимката :roll:
Та камината имам предвид че ще е чисто правоъгълна от горе до долу, гладка и само като рамка ще има около вратата от камък, гранит или каквото и да е.До дея ще има нещо като "миндерче" в което ще е помпата, УПС, колектори. Та на въпроса:
Като изградим камината с розов гипсокартон и от вътрешна страна с 5 см. вата с ал. фолио, от вън с какво да я шпакловам и с какво да я боядисам
srusev - специалист
много стилно!!! И моята камина е на този етап, да има само парса за гевезалъци.
filmatoplo - майстор
Много лъскави камини :) 1 лефер или карагьоз не може да се опече на тях. :wink:
king82 - специалист
явно ще трябва да питам за шпакловането в друг раздел, ама в кой да е точно?
Малко по-нататък ще питам пак за инсталацията малко, че има 2-3 неща които малко ме съмняват, но това по късно
king82 - специалист
Между другото filmatoplo и аз съм морско чадо по принцип, та и аз малко му разбирам на карагъоза :) .такава камина за цър-пър имаме на село, а в къщи дет се вика трябва да е по ISO :lol: нали така?
mchervenkov - напреднал
Здравейте, а някой може ли да ми каже как да си обезвъздуша парното? Сега всичко е вързано в системата, още не сме палили, иначе си имаме всичко
filmatoplo - майстор
Пълниш от най ниската точка на инсталацията и вадиш въздуха от най високите точки.Радиаторите обезвъздушавай така-отваряш горния кран замалко докато протече течност и го затваряш , отваряш долния кран и следиш да излезе въздуха от обезвъздушителя на радиатора докато излезе само вода , затваряш об и отваряш горния кран на радиатора.Като напълниш всичко -пускаш помпата да работи 2 минути , спираш 1-2 пъти и проверяваш тук там за въздух по обезвъздушителите,самата помпа и тя се обезвъздушава от болчето в спряно положение .няма страшно няма да хвърчи вода от нея -само 5 капки капват.Успех.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16

Тема "Локално парно - ВЪПРОСИ !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: