Най - вълнуващия въпрос зимно време.
trace74 - специалист
jekasus написа:
Пълен ташак са тия биокамини, гадно мирише и един никакъв пламък. А и "фалшивата водка"(биоетанол :-D) я продават скъпо. Миналата година бях писал за тях, но май темата загина при "онзи проблем" :?
Прикачен файл:
100_1213.JPG
Е това което си показал е пълна трагедия, някакви канчета за без пари, няма как да имаш хубав и богат пламък с това. Няма и да топли естествено. Хубавите камини на биоетанол са скъпи за съжаление, всички евтини алтернативи от ebay.de не стават, проверено многократно. С хубава горелка пламъка е силен и може да изпълни почти цялото огнище, за мирис е абсурдно да се говори, такъв изобщо няма. Даже се продават ароматизатори които се сипват в биоетанола и мирише на бор, коледни сладки или нещо друго ако имаш желание, но иначе не можеш да доловиш никакъв мирис. Е с някакъв измислен спирт може би ......
jekasus - майстор
Темата я намерих - viewtopic.php?f=1&t=24300
Там се вижда и шишето с "водката".
Като цяло не харесвам изкуствени неща, какви-то горелки, електроники, ароматизатори и други "лайна" да правят, с истинския огън на дървета не може да се сравни.
zmiori - специалист
Според мен това за основно отпление няма да е удачно. Но за алтернативно ще е супер. Онзи ден като зафуча и започнаха авариите по ел. мрежите ми мина на акъл за две такива печки.
Сега се замислям дали да не си спретна сам нещичко. Даже може да се импровизира кутии от нескафе с по един камък вътре и потопени в тавичка или нещо подобно с вода. Само денатуриран спирт под ръка да има.

Преди много години /25/ на границата ако можехме да си дръпнем килце бензин от джипката бяхме много щастливи. Вземахме кутия от тахан халва /около 0,5 литра/ пълниме със прахоляк събран от пътищата /мого фииа пръст/ до около 3/4 или малко повече. След това наливаме бензина докато пепелака се накисне много добре /леко да се "оводни" 1 мм примерно/ и палим тази "похода печка" гореше поне 35-45 мин. Изобщо не ни пукаше за пушака /дими си мамка му/ нали си бяхме под открито небе. Един литър зареждаше три пъти кюмбето.
feikot - специалист
Е, след толкова години, има ли няма ли ползватели ? Доволни или разочаровани ? Жената се е навила за такава декорация, съответно и аз ... та решила да е под телевизора,като ще се пали напълно за декорация, по Коледа или в някакви лични моменти :-D :cool: , въпроса ми е,все пак на какво разстояние под ТВ трябва да е,колкото и да е отделя топлина,а другото е електроника ?

Прикачен файл

Screenshot_20210224-112245.png
bmahob - майстор
Задължително тялото се опакова в каменна вата от тая за отоплители. Отдвлно ако е открита има един пиниз да не приплъзва пламъка, прави се ръб на рамката спрямо горивния отсек.
bmahob - майстор
ср фев 24, 2021 2:54 pmfeikot написа:
На коя рамка ?
Корпуса е 3-5мм метал боядисан с огнеопорна боя, опред се прави дек рамка да изглежда дебело, като се заварява не се прави наравно с отвора а се оатавя 3-5мм ръб. Ти ли ще си я правиш?
feikot - специалист
А не,купешка, за 300-400 лв. не мисля да се кахъря. Питам как е експлоатационно,дали с времето оцветява в черно примерно отгоре,дали пречи на ТВ, такива неща
bmahob - майстор
ср фев 24, 2021 3:39 pmfeikot написа:
А не,купешка, за 300-400 лв. не мисля да се кахъря. Питам как е експлоатационно,дали с времето оцветява в черно примерно отгоре,дали пречи на ТВ, такива неща
300лв готова или по размер??

Тема "Биокамини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: