Мисля да напълня системата с антифриз, а не с пропилен гликол. Просто ще байпасна серпентината на бойлера и за съжаление ще се простя с тази екстра! Само не знам дали и антифриза няма да разяде калчищата.

filmatoplo написа:След определен период 1-2 год -връзките с калчища протичат , ако в инсталацията има обикновен антифриз , или подобни не замръзващи течности -гликоли .Колкото концентрацията е по голяма -толкова по бързо е вредното им действие спрямо калчищата .Това е проверено -брал съм ядове , не съм проверил действието във времето на лепилата за резби -анаеробните , ако някой има наблюдение поне от 1-2 години да казваВ практиката си имам връзки с тефлонова лента и лепило, работят на 140-150 градуса (прегрята пара) поне от 4 години - не вярвам антифриза да ги стресне..
А защо ще предпочетеш етиленгликол пред пропиленгликол (то всичкото е антифриз)?
След определен период 1-2 год -връзките с калчища протичат , ако в инсталацията има обикновен антифриз , или подобни не замръзващи течности -гликоли .Колкото концентрацията е по голяма -толкова по бързо е вредното им действие спрямо калчищата .Това е проверено -брал съм ядове , не съм проверил действието във времето на лепилата за резби -анаеробните , ако някой има наблюдение поне от 1-2 години да казваЗаради една дребна на пръв поглед глупост ще трябва всичко да се прави на ново. Само като си помисля и ми призлява! Някакви предложения? Трансформаторно масло или някоя и друга "манджа".
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: