Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
Чувал съм че, комините от бетонни тела са проблематични. И на двама ви май бяха с такива направени.
klintan - специалист
Kostov79 написа:
joro39 написа:
Казваш, че е двоен комина единия или и двата отвора ползваш.
Здравей,ползвам само единия (по широкия )отвор другия до колкото съм запознат се ползва за отдушник и да захранва с кислород уреда.

Ами така като чета излиза че котелното ти смуче въздух от втората тръба на комина ти.И както ти е писал колегата plamenmaistora няма как да стане ако котелното ти е плътно затворено да смуче от отдушника и то от десет метра височина, иска си въздух и то от по ниско ниво някъде по котелното.
Kostov79 - помощник
klintan написа:
Kostov79 написа:
joro39 написа:
Казваш, че е двоен комина единия или и двата отвора ползваш.
Здравей,ползвам само единия (по широкия )отвор другия до колкото съм запознат се ползва за отдушник и да захранва с кислород уреда.

Ами така като чета излиза че котелното ти смуче въздух от втората тръба на комина ти.И както ти е писал колегата plamenmaistora няма как да стане ако котелното ти е плътно затворено да смуче от отдушника и то от десет метра височина, иска си въздух и то от по ниско ниво някъде по котелното.
Привет на всички,днес при външна температура от 6 градуса във Варна и реших да пробвам на горно горене нещата тръгнаха добре,разпали се както си трябва вдигна си температура ,че даже по едно време отиваше на 100градуса се попритесних (явно не бах настроил термо винтила който отваря клапата за въздух) Та сега се чудя от застудяването навън ли ,от горното горене ли :) Нито е пушил горя си като по учебник.Пробвах на ревизията теста със свеща,там накланя пламъка,при леко отворена вратичка на котела по слабо но се забелязва трептене.та опитите продължават :)
Kostov79 - помощник
Ето снимка на комина както е сега,мисля да вдигна още метър на горе и да изолирам тази част която е от тухлите нагоре.

Прикачен файл

komin.jpg
komin.jpg (37.53 KиБ) Видяна 2951 пъти
Последна промяна от Kostov79 на пет ное 21, 2014 11:53 am, променено общо 1 път.
kalin72 - майстор
Снимкта не се отваря.
По-добре ще е да изолираш гъвкавото гофре, както и комина от покрива нагоре, не само допълнителната тръба.
bibiqn - специалист
Това което виждам аз е че не е измазан външно.Ако през някоя фуга дърпа въздух не може да направи вакум
Kostov79 - помощник
bibiqn написа:
Това което виждам аз е че не е измазан външно.Ако през някоя фуга дърпа въздух не може да направи вакум
Значи над облеченото с тухли имаше сложена тръба с цел да не тежи ,но определено не работеше добре и вдигнахме с блокчетата
като сега го тестваме да видим дали има ефект или да се вдигне още.Подготвено е всичко и за изолация и за измазване.Само да спре дъжда и ще се дооправи.
kalin72 - майстор
Това, което аз виждам, е подобие на комин, извинявай ако те засегнах.... Дано отвътре е измазан както трябва..По принцип тези тела са за външен скелет на комин.
Kostov79 - помощник
kalin72 написа:
Това, което аз виждам, е подобие на комин, извинявай ако те засегнах.... Дано отвътре е измазан както трябва..По принцип тези тела са за външен скелет на комин.
Пояснявам пак,от 1 етаж до където започват единичните тела комина е изграден от двойно тяло,като е измазан отвън и вътре и изолиран до където започват единичните тела.Тях ги вдигнахме преди няколко дена ,на тяхно място имаше тръба която майстора реши да ползва тогава за да не стане нестабилен комина.Когато се оказа ,че не тегли добре достроихме с единични блокчета,и вчера определено пак не ми хареса как работи.Днес при по студеното време тръгна на 6.Писах тук за съвет дали да поставя шапка турбина или да вдигна още малко за да подобря тягата.Като при първо хубаво време и единичките ще се изолират и измажат за да няма конденз и евентуални проблеми.

Тема "Проблем с тяга на комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: