• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
genzlat - специалист
kalin72 написа:
Айде сега отвори втори радиатор, също толкова ли добре се загрява, както и първия? После трети радиатор, и те така, установяваме, че няма добро движение на водата :)
Калине,разочароваш ме,след всичко ,което си изписал в този форум....
С това ,което си написал, установяваме ,ЧЕ имаме голями топлинни загуби /не по трсето/, и ,че тези 60гр. изход печка разделени на четири консуматора ,остават колко градуси....сметни сам
За да надвием загубите, трябва Т изход поне80гр., за да има за всички консуматори,и чак тогава да съдим за качеството на циркулацията....
Проблема е,че не могат да се вдигнат повече от 60гр. защото печката завира и в момента ври,защото пиша и трябва да ставам да я затая...
kozl - майстор
genzlat написа:
Да дам още един ориентир.Понеже съм сам,заатворих всички кранове на колекторите,оставих само един радиатор.Изход 60гр.на печката
и започва да ври, включения радиатор тотално от всякъде не може да се пипне!!!
Е те това се иска,само че, на всички радиатори.....
Почвам да си мисля, че нейде ни подвеждаш с обясненията си. Значи един радиатор със затапен РС се нагрява, а три радиатора не могат да се нагреят. На изходите им има охладена вода, а стига ли тази охладена вода до водната риза или докато е бил отворен РС водата се е въртяла основно през РС и така не може да се охлади и директно влиза гореща във водната риза, което пък води до увеличаване на изходящата температура.
Те за тва един от първите въпроси, на който не отговори бе "Каква е Т на входящата и каква на изходящата вода във водната риза?"
kalin72 - майстор
Айде пак отначало, да кажеш кога и как спря да работи системата?
1.Никога с ТАЗИ камина не е работела добре (завира и няма топло по радиаторите).
2.С ТАЗИ камина е работела добре допреди да направя еди си какво.
3.С ТАЗИ камина е работила добре, но без да правя каквото и да е било започнаха проблемите.

И направи ли си екперимента да отовориш втори радиатор?
kozl - майстор
genzlat написа:
kalin72 написа:
Айде сега отвори втори радиатор, също толкова ли добре се загрява, както и първия? После трети радиатор, и те така, установяваме, че няма добро движение на водата :)
Калине,разочароваш ме,след всичко ,което си изписал в този форум....
С това ,което си написал, установяваме ,ЧЕ имаме голями топлинни загуби /не по трсето/, и ,че тези 60гр. изход печка разделени на четири консуматора ,остават колко градуси....сметни сам
За да надвием загубите, трябва Т изход поне80гр., за да има за всички консуматори,и чак тогава да съдим за качеството на циркулацията....
Проблема е,че не могат да се вдигнат повече от 60гр. защото печката завира и в момента ври,защото пиша и трябва да ставам да я затая...
Аз не съм ОВ специалист ама по глупава теория не бех срещал. В нашия блок има към 50 ап. по 3 радиатора мин. в апартамент или 150 радиатора. Изходящата Т е към 50 гр. или на всеки радиатор се падат по 0,33 гр на радиатор. Просто да сме замръзнали с тея градуси :lachtot:
kalin72 - майстор
kozl написа:
...
Аз и затова не му отговорих на упрека :) Дано сам се сети защо греши.
Продължавам да държа на тезата си, че проблема е в намалена циркулация. Помпа, филтър, РС, но е преди колекторите проблема, най-малкото един радиатор загрява отлично.
kozl - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
Кранче на някоя тръба към РС сложиха ли? Топлиш него, а към радиаторите много малко ходи.
Чети за РС в отворена система и подвързването му!
Преди колко време запалихте печката?
Колко градуса са в стаите?
Вероятно отворена система?
Тука сите сме от спец нагоре, има и няколко майстора.
Се ши стани работата.
Тя работата стана и набъбва. Тая "работа" ли имаше в предвид :lol:
genzlat - специалист
kozl написа:
genzlat написа:
Да дам още един ориентир.Понеже съм сам,заатворих всички кранове на колекторите,оставих само един радиатор.Изход 60гр.на печката
и започва да ври, включения радиатор тотално от всякъде не може да се пипне!!!
Е те това се иска,само че, на всички радиатори.....
Почвам да си мисля, че нейде ни подвеждаш с обясненията си. Значи един радиатор със затапен РС се нагрява, а три радиатора не могат да се нагреят. На изходите им има охладена вода, а стига ли тази охладена вода до водната риза или докато е бил отворен РС водата се е въртяла основно през РС и така не може да се охлади и директно влиза гореща във водната риза, което пък води до увеличаване на изходящата температура.
Те за тва един от първите въпроси, на който не отговори бе "Каква е Т на входящата и каква на изходящата вода във водната риза?"
Айде,наистина пак отначало-не съм специалист по отопление с водни инсталаций ,може да греша,може да ца ми глупави расъжденията, но ако седна да пиша за кавалетна живопис или за фреско,било мокро или сухо, колко ли хора в форума ще ме разберат,аз поне се опитвам да проговоря вашия език.....Почвам да си мисля,че ме подвеждате с въпросите си.....а,всичко съм си казал най-коректно
Значи не следиш хронологиятя,РС го затапих изцяло преди няколко часа,след твоя пост,вчера го бях затапил на 91%, а РС е така отворен от три дни, преди това си беше РС с една тръба,като го местехме на различни места и на топла и на студена вода.Всичко което описвам е на база РС с една тръба изначало/ноември/, като единствената разлика е ,че с две тръби/от три дни/,започна да завира печката на 60гр.,
преди това завираше на 40гр.Отворен или затапен РС,печката бързо изравнява температурите 60/58гр. почва да ври ,а Т не се покачва.Това е от първите неща които съм написал и ти отговориха ,че ги меря с лява и дясна ръка!!!!
kalin72 написа:
Айде пак отначало, да кажеш кога и как спря да работи системата?
1.Никога с ТАЗИ камина не е работела добре (завира и няма топло по радиаторите).
2.С ТАЗИ камина е работела добре допреди да направя еди си какво.
3.С ТАЗИ камина е работила добре, но без да правя каквото и да е било започнаха проблемите.

И направи ли си екперимента да отовориш втори радиатор?
1-тази камина и инсталация е от ноември и никога не е работила добре-завира и няма топло
2-тази камина от първия си пуск не е работила добре-сменени три автоматични с ръчни обезвъздушители
3-тази камина никога не е работила по добре,проблемите не са изчезнали с местенето на РС,което е от 10 на дни общо
Да отворих втори радиатор-изравниха си нагряването към по-слабо,камината пак изравни вход и зход и пак завира...
kalin72 - майстор
1-тази камина и инсталация е от ноември и никога не е работила добре-завира и няма топло
Чудесно, а какво е променено от когато е работела инсталацията, с котела, дето ти е в мазето?
Изцяло нова ли е от камината до колекторите, или ползваш старата на котела?
andy_forresite - майстор
Имаш ли термометър на изхода на камината? Можеш ли с нещо да измериш колко градуса вода излиза максимално близо от камината? Аз на времето измервах с безконтактен термометър на моята печка.
Пробвал ли си да включиш вилото на максимално бързата степен на студена система и чуват ли се същите шумове?
Действително обясни подробно много неща, но не си спомням дали спомена какви са обезвъздушителите в момента на колекторите - ръчни или автоматични? Никога не съм пробвал с автоматични на отворена система. От форума съм чел, че не работят коректно без с-мата да е под налягане. Същия въпрос за вида обезвъздушител на изхода на камината. Благодаря.
genzlat - специалист
kalin72 написа:
Чудесно, а какво е променено от когато е работела инсталацията, с котела, дето ти е в мазето?
Изцяло нова ли е от камината до колекторите, или ползваш старата на котела?

Не разбирам защо ме провокирате,не съм олигофрен,малко по-нагоре съм пояснил същата картинка!
Подвързването е същото,тръбите са същите, само са по къси,защото от мазето до втори етаж дистанцията е по-голяма....
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14

Тема "Радиаторите хладни-Притито завира,моля за насоки по проблема ......" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: