• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Radoslaw, браво
така нагледно показваш и другото, а именно как със самоделно стоманено ребро удължаваш котела
Ако до пролетта не намеря за моя допълнителни секции ще се обърна към теб за да направим и за моя котел при твоят познат в котлостроителният.
s_s1 - специалист
Един познат ми каза, че от костилките в комина се наслоявала смола и комина се самозапалвал след време. В нета също намерих такива данни, но не са от специалист.
И тъй като горя костилки от череши започнах да се притеснявам да не стане пожар в къщи.
Има ли такава опасност?
Radoslaw - специалист
s_s1 написа:
Един познат ми каза, че от костилките в комина се наслоявала смола и комина се самозапалвал след време. В нета също намерих такива данни, но не са от специалист.
И тъй като горя костилки от череши започнах да се притеснявам да не стане пожар в къщи.
Има ли такава опасност?

Откъде ги намираш ,аз само пробвах различни костилки ,праскови череши,сливи видях че става но ги дават много скъпо по 250 лв за тон.Ти откъде ги намираш ,ако нее тайна все пак и на какв а цена?
s_s1 - специалист
Radoslaw написа:
s_s1 написа:
Има ли такава опасност?

Откъде ги намираш ,аз само пробвах различни костилки ,праскови череши,сливи видях че става но ги дават много скъпо по 250 лв за тон.Ти откъде ги намираш ,ако нее тайна все пак и на какв а цена?
Мокри 100 лв/тон. За следващия сезон се записвам от сега. Бяха останали около 2 тона и ги купих всичките. Суша си ги сам, занимание си е и като напълня 1 бункер обръщам на костилки. Палят по- лесно от пелетите, но не са толкова калорични. Котела ми корегира по данни от лабмда сондата 10 %, а при костилките е по-голяма разликата и въздуха се явява в повече и горещите газове излитат през комина.
Radoslaw - специалист
s_s1 написа:
Radoslaw написа:
s_s1 написа:
Има ли такава опасност?

Мокри 100 лв/тон. За следващия сезон се записвам от сега. Бяха останали около 2 тона и ги купих всичките. Суша си ги сам, занимание си е и като напълня 1 бункер обръщам на костилки. Палят по- лесно от пелетите, но не са толкова калорични. Котела ми корегира по данни от лабмда сондата 10 %, а при костилките е по-голяма разликата и въздуха се явява в повече и горещите газове излитат през комина.
Това къде е ?Предполагам не е от Велинград ,там ги дават 250 лв на тон.100лв си е добеа цена даже супер.
s_s1 - специалист
А от къде мога да разбера кои костилки или черупки са най-калорични?
Вишни, череши, сливи, черупки орехи, кайсии и др.
Radoslaw - специалист
s_s1 написа:

Черупки орехи са уникални.Горят като донбаските въглища.Така и не казваш откъде взимаш костилките,пазиш си ги само затеб.
s_s1 - специалист
Radoslaw написа:
s_s1 написа:

Черупки орехи са уникални.Горят като донбаските въглища.Така и не казваш откъде взимаш костилките,пазиш си ги само затеб.
Около Търговище. А те, костилките и на мен не ми стигат и затова се интересувам как горят други видове, костилки и черупки.
filmatoplo - майстор
Дръжте се още 100 дена зима :wink: .
Radoslaw - специалист
filmatoplo написа:
Дръжте се още 100 дена зима :wink: .

При теб на морето,зимата не си ли отива по рано?
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 65

Тема "Всегоривни котли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: