• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 38
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dilait19 - специалист
LazarGanev написа:
Аз пък не разбрах целта на заяждането с едно мнение отпреди 7 години и какво му е лошото или нередното да работиш за пари и то работа, която ти харесва? Ясно е, че за толкова време е изтекла много вода. За едни това време е възможност за две висши и стотици проекти, за други е въпрос на експерименти и налучкване в свободното време, без отказване от държавната заплата . Верно нивата са различни, ама тя и Европа върви на различни скорости :cool: . Извинявам се за включването, ама не се сдържах.
Казано на мястото както винаги,: :partyman: Евала, Лазар!А за целта е ясна"да си мериме тоягите"Кои е по...
radius - майстор
Не знам какво си мерите, но ако целта е да си затваряме очите ОК.
За Мицубиши Екодан, разликата в консумацията при 35 или 45С вода е от 20% ( при -10С) до 30% (при +7С).
Самоделката вероятно ще е по-зле.
Аз на тази разлика не и викам заяждане :!: Целта е хората да не разчитат, че като набухат радиатори и са постигнали оптимума, а да знаят, че борбата е за всеки градус !
dilait19 - специалист
radius написа:
Не знам какво си мерите, но ако целта е да си затваряме очите ОК.
За Мицубиши Екодан, разликата в консумацията при 35 или 45С вода е от 20% ( при -10С) до 30% (при +7С).
Самоделката вероятно ще е по-зле.
Аз на тази разлика не и викам заяждане :!: Целта е хората да не разчитат, че като набухат радиатори и са постигнали оптимума, а да знаят, че борбата е за всеки градус !
Напълно съм съгласен, нали за това сме във форума. По възможност да оптимизираме своите системи и на всички дани е по лека зимата :)
kuuuuuul - майстор
Ееех,Шопе толкова се радвах на твоите експерименти,ама явно не познаваш Емо за разлика от мене.Момчето вече е на нивото на Боян и Ахмаков и едва ли някога ще го стигнеш.А пък Ванко вместо да се развива в областта която разбираше реши че е по лесно да краде от хората :axe:
radius - майстор
Не разбирам защо трябва да ги противопоставяш, че и да пророкуваш. Какво толкова ви дразни, че шопа скочи срещу очевидна неточност! Щом Емо е на ниво, предполагам и той би се коригирал сега.
шоп - майстор
Извиянвам се ако съм засегнал някой. Просто форума се чете от стотици и хиляди хора, а това което визирах е важно и свърззано с икономия. Нали това е идеята на всяка ТП?

Нямам нищо против ТП въздух/вода.

земя/вода, вода/вода, въздух/вода....всяка си има + и -

Даже съм правил сметки на моята вода/вода да и закача и един въздшен изпратител.

Поздрави на всички и весели празници!
Последна промяна от шоп на пет дек 29, 2017 10:32 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Който е умен бързо разбира че щом при крадеца се редяха на опашка и му даваха пари -защо това да не се подхване по честния начин и парите да валят .както и стана.
шоп - майстор
Ванко е много кадърен и способен човек. Експериментира.

Тук и в други форуми много съм се учил от него. Каква е причината да завлече много хора не съм запознат.
filmatoplo - майстор
Ванко в първия миг ме очарова ,даже го нарекох - Пионер в областта .Нямаше ги още пелетите и хората мислиха как да се отърват от дървата и въглищата и най вече как да отоплят всички стаи в блока и бяха жадни по нововъведението което предлагаше Ванко . :wink:
fbr - майстор
Веднага ми идва наум един друг филм "Опасен чар"
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 38

Тема "Термопомпа въздух-вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: