Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Антон С. - специалист
нед ное 08, 2020 5:02 pmfilmatoplo написа:
:wink: Готово ,сега се върнах-точно каквото предположих.Старата доза палене е била 50 ,сега излезе на 70 ,новия капацитет излезе 6 кила в час ,а стария е бил 8 кг . :wink:
При снимките на Свето и при твоите, налягане не виждам. Това отворени системи ли са?
N_Nikolov - напреднал
нед ное 08, 2020 5:50 pmfilmatoplo написа:
Само да питам на какви мощности ги настройвате ,тази е 16ка ,настроена -
10 килавата на степен 3
6,5 киловата на степен 2
4,5 киловата на степен 1
3,3 киловата в поддържане
При тази настройка минават ли димните 80 градуса? Аз съм с подобна настройка и не минавам 80 градуса. На 6 етаж съм от общо 8 и се успокоявам, че комина е на "топло" и няма да имам проблем с конденз :rolleyes: :-D
sveto - специалист
нед ное 08, 2020 7:12 pmАнтон С. написа:
нед ное 08, 2020 5:02 pmfilmatoplo написа:
:wink: Готово ,сега се върнах-точно каквото предположих.Старата доза палене е била 50 ,сега излезе на 70 ,новия капацитет излезе 6 кила в час ,а стария е бил 8 кг . :wink:
При снимките на Свето и при твоите, налягане не виждам. Това отворени системи ли са?
Моята е отворена засега.
Антон С. - специалист
10 килавата на степен 3
6,5 киловата на степен 2
4,5 киловата на степен 1
Докъто бях при камината се кротна на 1 степен и така си седеше .
И поддържайте камините ей,тази личи ли си ,че е карала 1 сезон. :wink:
Пак се бъзикаш ама... 3та 12,4, 2ра 8,7, 1ва 4,7, а поддържането те го помня оти не съм го виждал мнооого отдавна. Моята не се поддържа - автоматизирана е. От време на време я чистя :)
Антон С. - специалист
нед ное 08, 2020 7:18 pmN_Nikolov написа:
10 килавата на степен 3
6,5 киловата на степен 2
4,5 киловата на степен 1
При тази настройка минават ли димните 80 градуса? Аз съм с подобна настройка и не минавам 80 градуса. На 6 етаж съм от общо 8 и се успокоявам, че комина е на "топло" и няма да имам проблем с конденз :rolleyes: :-D
Не чисти горната ревизия и след половин тон ще станат 110-120 градуса ;)
Антон С. - специалист
нед ное 01, 2020 6:19 pmfilmatoplo написа:
Ако нямаш много висок воден стълб,нормално е при студено не по малко от 1,0 . норма 1,2 макс 1,5 .Ако ти шумят термо вентили малко над 1,5 до 1,8 макс.Всичко е относително ,зависи и от предварителното налягане на мембранния съд в камината -сега всеки монтажник се прави на глуха лисица ,и никой не проверява съда.От догодина ще има оплаквания -защо ми играе налягането :wink:
Доста рових, но не намерих, как да го пресметна... Колко би трябвало да е налягането, при 30 метра трасе и 10 метра височина с поетапно намаляне на дебита на тръбите? Знам, че е задача с много неизвестни. Търся алгоритъм.
Преди време бях питал за промяната на налягането без видима причина и бат Трифон ме насочи, да се поослушам около крана за пълнене. Е смених го, и втори за всеки случай сложих. Все там. :?
Тони ваБоне, за h10m, на манометрото трябва да ти отчете около 0.93 Атм.
L ще ти добави само съпротивление, както на Анди, дето е най голямото, обратно пропорционално на бившата му (скромна циркулацийка).

Тия проблеми отдавна не ма занимават.

https://photos.app.goo.gl/nwuoYSk4rigAs6B96

...на друго ниво съм, колкото и скромно да е.

Филме, ако си способен на по добра и истинска реклама, една година ще пиеш Мерло за моя сметка.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед ное 08, 2020 7:57 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Отворена е инсталацията и няма налягане ,температурата днес на газовете на тази камина бяха 72 гр най много което видях -всичко изчистено ,пружини,мружини,кюнци,мюнци,под пепелника и там . :wink: Пелетите Трон -колкото и да местя въздуха има си едно спицифично леко жълтеене .
нед ное 08, 2020 7:56 pmfilmatoplo написа:
Отворена е инсталацията и няма налягане ,температурата днес на газовете на тази камина бяха 72 гр най много което видях -всичко изчистено ,пружини,мружини,кюнци,мюнци,под пепелника и там . :wink: Пелетите Трон -колкото и да местя въздуха има си едно спицифично леко жълтеене .
Още не съм пробвал Тронските, но сега ме изненада с това "жълтеене".
Нали чернеха котли и камини? Ако жълтее, значи е добре.
То и от черупките ми стана черен котела, но аз съм доволен от калоричност, горене, пепел...
filmatoplo - майстор
Рзвалиха ги ,голяма разлика в партидите,виж как се изменил капацитета ,миналата година пелетите пак са били Трон,вчера също имах промяна при горелката с 2 секунди подаване и бавно вдига мощност.Апропо камината днес -буквално за 10 минути влезе в режим -в нея грешка няма .

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: