• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lusynik - специалист
Да,за IVG-тсе отнасяше.Пробвах го с 8 мм. слънчогледови без чистачка-не стана.Смес 50/50,слънчоглед и 6 мм.дървесни с чистачка-работи.САМО слънчоглед 6 мм.+чистачка също работи,НО трябва да внимаваш с настройката на самоочистването,че .....има заигравка.Смес 50/50 дървесни +костилки от маслини-работи.Пелети САМО от кора/никакви калории и много пепел/ с чистачка-работи.Произволни дървени/пробвал съм над 10 вида/ с и без чистачка-работи.И така ......експерименти съм си правил доста.Цената на горивото е важна,автоматизацията е ясна.Поздрави!
rosso666 - специалист
Колега много хора споменават тези костилки от МАСЛИНИ аз съм се спрял тази зима на костилки от череши.А откъде взимаш тези от маслини и на каква цена или е било нещо инцидентно.
поздрави
rosso666 - специалист
ако на някой му е интересно ето една разглобена ератовска горелка... почвам да правя бъркалка и затова реших да снимам разглобената горелка.Дали е добър вариант да използвам за бъркалка ствола на автомобилен клапан?Дали ще издъжи?
И къде в софия мога да намеря Жароустойчива стомана?!?!?!

Прикачен файл

DSC_0286.jpg
DSC_0286.jpg (60.26 KиБ) Видяна 2806 пъти

Прикачен файл

DSC_0282.jpg
DSC_0282.jpg (67.5 KиБ) Видяна 2806 пъти

Прикачен файл

DSC_0280.jpg

Прикачен файл

DSC_0268.jpg
DSC_0268.jpg (43.92 KиБ) Видяна 2806 пъти

Прикачен файл

DSC_0283.jpg
rosso666 - специалист
Колеги дали някой знае каква температура се развива в огнището на пелетната горелка.Питам защото днес не можах да си намеря шина от жароустойчива стомана и затова си взех 3мм дебелина шина неръждавейка,но стругарчето който ще ми прави заготовката за бъркалката каза че НЕ става неръждавейка за бъркала????? споделете идеи още от какво може да се направи бъркалка или да си търся жароустойчива стомана.
благодаря предварително
filmatoplo - майстор
На ракия и полувина :drinkers: се сетих че -ако бъркалката е тръбичка през която преминава въздух по някакъв начин от вентилатора -тя ще се охлажда и няма да изгори , моля ви сега инженери които сте си блъскали главите няколко години пуснете едно :prayer: за идеята .То не беше бронз , то не беше клапани , то не беше стомана или волфрам :wink: .А забравих -имам рожден ден днес :partyman: .
rosso666 - специалист
Жив и здрав колега :partyman: .Наздраве :drinkers: .Мислил съм го това с тръбичка и преминаващ въздух но няма смисъл там от където излиза бъткалката минава въздух от вентилатора.
vrangelov - специалист
filmatoplo написа:
... А забравих -имам рожден ден днес :partyman: .
Честит рожден ден! Жив и здрав! :partyman:

И да не е спам, ще отговоря на колегата rosso666.
Според мен няма смисъл да се подобрява тази горелка. Тя не е лоша, та да се подобрява. Струва ми се, че най-удачното подобрение е подобрението на колегата lusynik - една нова с различен механизъм на действие горелка, която няма нужда от почистване.

Поздрави, а на filmatoplo весело изкаравне.
plamenmaistora - специалист
здравейте колеги тази зима ще бьда с нова горелка тип Фероли.Горивната траба е 110 мм имам и ново управление от Натурела,гори добре пелетите са от сльнчоглед.Но има някакав ФАЛ.когато е в началото на
3 степен се получава пригасване за около 5-8 секунди,и когато самозапали отново е с лека дитонация.
Имам чувството че недостига кислород.МОЛЯ всеки който знае нещо за този проблем нека сподели.Ще кача снимки и клип.
rosso666 - специалист
Колега врангелов прав си.... за това че ератовската горелка е направена изключително качествено с качествени материали.На тази горелка и куцаше управлението-вече съм го сменил.Но не мога да се съглася с начина ти на мислене за смяна на остарялото.... .Нямаше да има толкова хора във форума които мислят смятат и създават горелки в гаражите си(до колко добре работят те си знаят.) И не само горелки като цяло този форум се е изградил на това как сами да направим и модернизираме нещо което сме решили че има нужда и възможност.
поздрави
filmatoplo - майстор
Имам няколко монтирани Ерато 4 горелки , работят си супер от към това само да им натиснеш копчето , да запалят бързо без пушек , и да си развият пламък , Но датчиците им винаги лъжат с температурата и горелката повечето време работи на макс без да влиза коректно в модулация -от там и разхода си седи висок .Втори минус , освен ръчното почистване не съм забелязал . Моя съвет е -разгледайте устройството на ретортен тип горелка :wink: .
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: