Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ruseff - специалист
filmatoplo написа:
Благодаря за идеята.Дедетриха е по добър, но само ако го имаш вече.
Обосновка за по-доброто в Дитриха от Виадруса :? Иначе можем да си говорим до утре.... :) Да оставим,че съм пристрастен :-D
rosso666 - специалист
Да и мен ме интересува защо е толкова хвален де дитриха и скъп разбира се
alex_serviz - специалист
rosso666 написа:
какво имаш предвид под тунинг???
Е той го е казал доста отдавна - прегражда се бункера за въглищата и котела от триходов става петходов.
При мен съм го направил и има голям ефект!
s_s1 - специалист
filmatoplo написа:
Кориоз,чояек се оплака че са му монтирали котел Виадрус 60 кля с горелка Ивг 40 клв, и не може да стопли 300 кв м. Реши да смени котела, пеедложих му Пелетерм 30 или макс 45 ,той купи 60 , та сега се топли успешно и котела работи на 20 киловата ,ася де -защо не се стопляше с Виадруса.
А къде отиват тези 600 кв, кой ги разсейва, комина или?!?
Смърт без причина няма.
А сега колко кг пелети на 24 ч. харчи?
rosso666 - специалист
alex_serviz написа:
rosso666 написа:
какво имаш предвид под тунинг???
Е той го е казал доста отдавна - прегражда се бункера за въглищата и котела от триходов става петходов.
При мен съм го направил и има голям ефект!
А може ли снимки Сложил си една ламарина по средата на първия ход ли?
alex_serviz - специалист
Ето тук: viewtopic.php?f=10&t=44543&start=740 има доста снимки и обяснения!
stoyanstoyan - специалист
Здравейте
От 2седмици се отоплявам в новопостроена къща със сръбски котел тоби.
В момента отоплявам около 150 кв. Самата къща е около 200 кв. С 10 см.изолация на стени и покрив и около 45 кв. Покрив без такава засега. Радиаторите засега са без термоглави около 12 kw. Бойлер 150л.
В момента разход около 45кг. За 24 часа :shock: температура 19 гр. В стаите без термостат съм.
Това нормално ли е за нова къща или настройките са лоши. Котела работи основно на 1 степен (5-20 kw е котела.)67 гр. Зададена температура на водата,за 24 часа събирам около 7 8 шепи боклук :shock: . Пелените са от разлог пирин.
joro_vn - специалист
Много е.
Обаче нека да изсъхне къщата един сезон. И оправи пропуските в изолацията.
След това при такива температури не бива да харчи повече от 1.5 - 2 чувала дневно
А, там за настройките на котела, се оправяй с тези дето са го монтирали и пускали, може и там да има проблеми.
Здравейте,
не ми се щеше да давам негативни оценки, но тъй като в този сайт научих доста полезни неща, реших да си изкажа мнението относно пелетен котел ТАНГРА CL35.
Имам го! И бих го изхвърлил върху създателя му с огромно удоволствие.
Моите 4 годишни наблюдения показват , че е Боклук от най-висша класа.

След невероятните суперлативи които изслушах и изчетох, се снабдих такъв.
Колко ми струваше не е важно. Важно е сега какво ми струва.
Това е сбирток от всевъзможни части. натъпкан е с толкова електроники и глупости, че тоя който го е измислил, спря да си вдига телефона. Сега ми изпращат негов заместник , който според мен и той ще се откаже много скоро.
Смениха абсолютно всичко по него и то два пъти. . . . Който иска да разбере за какво иде реч, нека ми дойде ми гости.
1.Щрака, свири,скърца, тропа, ръмжи , трепти, бучи и вибрира.
2. Гасне когато си пожелае, не пали доста често когато трябва, има излишно голям и грозен бункер, от който няма смисъл, защото са му сложили един шнек вътре по диагонал и половината от пелетите остават неизползваеми.
3.Има една отвратителна пневматика, която уж служи за почистване- само ръмжи и трещи но не почиства.
4.има някакво подобие на перка в самото пепеливо помещение, която се върти уж за да се самопочиства и е закачена с една пружина която уж трябва да помага на перката....
Всичко това издава звуци невероятни.
5.В горивната камера има шнек, който е хоризонтално сложен и там се здръства от пелетите и блокира. Ако не блокира, щрака защото се бори да се завърти. Когато се нагрее, ако горелката работи, шнека се разширява от топлината и започва да стърже в основата си и да издава звуци като на плачещо дете.
Искам да ви кажа , че със всичко това свикнах. Не мога да свикна с отношението на фирмата когато дойде време за отстраняване на проблемите.
1.Пелетите не били хубави.-пробвах всички възможни на пазара от 300лв чамови до 620лв букови
2. Комина не бил достатъчен.(а монтираха ми и вентилатор който бучи нон стоп. И с него свикнах)
3. Атмосферното налягане не било нормално.
4. Тока не бил ок.
5. Много съм го товарел/
6.Много съм бил претенциозен.. . .
Да не забравя-много гънки имало по системата до радиаторите. .. помпите не можели да работят нормално.
7. Недостатъчно свеж въздух в помещението.
8. Много било прашно помещението.
9. Много далече им е обекта.
10. Имали много работа и за това да чакам по 3 -4 дни.

Има и още но ми стига толкова негативизъм. Предполагам и на вас.
И все пак, ако има някой доволен, моля , нека ми се обади.
Честно, аз си намразих къщата заради този котел.

P.S. С две одеяла съм а детето спи при жената, за да не им е студено . CL 35 Tangra, мерси
jabata - специалист
Те затова хората казват "изберете българското". Не че имам нещо против българските стоки, обаче като знам какви мутри са шефовете на такива фирми, и колко ги е грижа за клиента, и само гледат парите и нищо повече, ще кажа никога повече българско.
Затова мисля че повече хора трябва да видят това, и никой да не прави грешката да си взима такъв паметник.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: