Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
А, кажи им!
suicidal - помощник
LazarGanev написа:
Добре де, кажи точно за кой модел става дума. Преди имаше един стар модел Пелетерм 25 - за него ли става дума или за сегашната Даконера 25кВт, която на някои места я наричат Пелетерм?
Става дума за това http://olx.bg/ad/peleten-kotel-erato-pe ... 3YDne.html
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, това е старият Пелетерм. Ами добър си е и цената му е добра като гледам, ще ти върши работа.
filip_n - специалист
geriko написа:
LazarGanev написа:
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 64#p686064
Здравей искам да попитам имате ли мнение за котли и горелки на пелети с марката Golden Fire решил съм да се оборъдвам с такава система но немога да намеря мнения за нея предлага се на много изгодна цена в комплект.
Благодаря предварително.
Колега тук съм писал моя опит от февруари я имам горелката viewtopic.php?f=10&t=48270&start=40
димитар кисиов - специалист
Някои имали наблюдения как са оризовите пелети от с. Белозем
stefan33 - специалист
Прикачен файл:
TubulatoriUgradjeni.jpg
Някой може ли да каже какъв е този котел? Много прилича на Фероли.Снимката е от един сръбски форум и доколкото го преведох с тези турбулатори е свалил Тдг с 40 градуса.Така че смятам и аз да мушна едни такива тенекийки - тъкмо имам подходящи алуминиеви за целта, а отражателната плоча съм я слагал и не забелязах някакъв ефект.Майката му е в турбулаторите - да забавят и да завихрят газовете.

И как ще е по-добре да се поставят - изправени или легнали като втората рисунка?

Прикачен файл

Без име.png
Без име.png (14.25 KиБ) Видяна 1877 пъти
Последна промяна от stefan33 на пон юли 27, 2015 4:13 pm, променено общо 1 път.
syncho - майстор
Помисли първо как ще ги чистиш тия като се набият с пепел. Искат редовно почистване, защото на един котел човекът не си го беше чистил един сезон и пепелта беше станала бетон. Едвам успяхме да освободим турболаторите, които бяха фабрично производство. Само мога да си представя как ще блокират самоделките.
stefan33 - специалист
syncho написа:
Помисли първо как ще ги чистиш тия като се набият с пепел. Искат редовно почистване, защото на един котел човекът не си го беше чистил един сезон и пепелта беше станала бетон. Едвам успяхме да освободим турболаторите, които бяха фабрично производство. Само мога да си представя как ще блокират самоделките.
Много лесно - дърпаш ги и ги вадиш, те стоят свободно.Като не го чистиш цял сезон представям си на какво е заприличал котела.По принцип самия производител препоръчва в месеца един път да се чисти. Аз го чистя всяка неделя.
Последна промяна от stefan33 на пон юли 27, 2015 4:18 pm, променено общо 1 път.
syncho - майстор
:) Добре :) Звучи по-лесно от колкото е на практика, когато се случи случката.
шоп - майстор
Тези на снимката вършат перфектна работа. Идин чех е направил 6 вида турболатори на виадрус ( по спомен цитирам котела) и съответно е направил замерваня на температурата на димните газове. Тези са под тест номер 3 са най-удачните според него

Тестовете обаче са с универсална полска чугунена горелка на въглища

Прикачен файл

13806.jpg
13806.jpg (88.45 KиБ) Видяна 1855 пъти

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: