Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Gustoraveli - специалист
съб дек 12, 2020 7:30 pmslaviyakov написа:
Вече съм със стаен термостат :supz:
Термоглавите на радиаторите трябва ли да ги надувам на макс или само тази която се намира при термостата?
Ок, как контролираш със стайния термостат камината и радиатори??
Вече съм със стаен термостат :supz:
Термоглавите на радиаторите трябва ли да ги надувам на макс или само тази която се намира при термостата?
Първоначално.
При термостата я затвори, а останалите на Макс!
После вече гледаш какво те устройва и ако трябва ограничаваш с ТГ където прегрява, а при термостата отваряш ТГ, ако е нужно.
Действаш внимателно, с малки стъпки и ще си още по доволен.
Честито!

пп. Преди всичко това, би трябвало да си направил перфектен баланс на хидравликата, но въпреки всичко ТГ ще изглаждат нещата.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб дек 12, 2020 8:46 pm, променено общо 1 път.
slaviyakov - специалист
съб дек 12, 2020 8:41 pmGustoraveli написа:
Вече съм със стаен термостат
Ок, как контролираш със стайния термостат камината та и радиатори??
Със стайния термостат контролирам само камината а на радиаторите от преди това имам термоглави
slaviyakov - специалист
Благодаря, утре ще донастройвам тогава че сега нещо не ми се занимава
slaviyakov - специалист
Термостата не трябва ли да гаси камината при достигане на желаните градуси. При мен стои в поддържане и не гасне, къде бъркам? И в менюто за оборудването не съм сигурен какво трябва да се активира

Прикачен файл

received_1020474108428025.jpeg
received_1020474108428025.jpeg (28.52 KиБ) Видяна 743 пъти
Gustoraveli - специалист
съб дек 12, 2020 9:28 pmslaviyakov написа:
Термостата не трябва ли да гаси камината при достигане на желаните градуси. При мен стои в поддържане и не гасне, къде бъркам? И в менюто за оборудването не съм сигурен какво трябва да се активира
Никъде не бъркаш камината не трябва да гасне!
Ако си достигнал и до управление и на радиаторите?
Шапка ти свалям, Евала, значи си напред с материала.
slaviyakov - специалист
съб дек 12, 2020 9:43 pmGustoraveli написа:
Никъде не бъркаш камината не трябва да гасне!
Ако си достигнал и до управление и на радиаторите?
Шапка ти свалям, Евала, значи си напред с материала.
Абе човек, нещо не те разбирам аз тебе :?
Сервизни настройки, Управление от стаен термостат.
Там казваш на контролера какво искаш.
Когато сработи СТ, контролера започва да сваля мощностите през определено време, накрая поддържане, пак за колкото е указано в контролера.
Едва като изтече и това време, а СТ не е поискал топлина, тогава ще се изгаси камината.

На господина не му обръщай внимание- напред е.
Mcl - специалист
Махни отметката на стаен термостат и no контакт. За да ти работи стайния термистат.
нед дек 13, 2020 2:45 pmMcl написа:
Махни отметката на стаен термостат и no контакт. За да ти работи стайния термистат.
Маке, стайният си работи. А как работи камината, според командата му, задава се в Сервизни настройки, Управление от стаен термостат.
Не бъркай човека!
Малко ми е странно, като махне отметката, по кой контакт ще работи. Дали не е време за други неделни дейности?!

Слави, стига си гледал отстрани, ми кажи до къде стигна! Нещо ръчна ли по въпроса или не му е сега времето?

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: