martolk написа:Колега, 007,Мерих пелетите 7,6 кг/час
Доста ниска стойност имаш на капацитет на шнека. Възможно ли за това да ти дава грешки? Мерил ли си ги? Ако е така, доста рехави пелети ползваш. Тези, които купих за мен дават 8,360 кг/час.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ndp007
- специалист
5178 мнения в "Пелетна камина Грейко"
При мен слава богу проблема се оказа запушен комин. Днес го отпуших и сега камината е на шест.
filmatoplo
- майстор

plastkomfort
- специалист
m.eit
- специалист
val72 написа:Здравейте,имате ли вече конкректни цифри за разхода на камината на час...Въпроса е безпредметен,колкото са ти топлините загуби на къщата , толкова е и разхода на час, при правилните настройки на камината!Разхода е на колкото я настроиш да гори на час!
Разхода зависи също и от инсталацията,дали е правилно оразмерена за къщата!
Правилният въпрос е колко средно гори камината на час за 24 часа примерно,но и това зависи от горните фактори!

пп. Още по-правилният въпрос е: Заслужава ли си камината на Грейко ,парите за които се продава ?
Според мен си ги заслужава на 100% !
Не съм дистрибутор на Грейко !
martolk
- специалист
Малко инфо от вчерашното палене...
Външна температура 12 градуса (облачно), нетемперирана къща и студена инсталация. Шест радиатора, две лири и бойлер 80 литра., 115 кв. м. РЗП. Зададена температура на водата 60 градуса и термоглави настроени за около 20 градуса. За 3,5 часа - 5,7 кг. пелети. С лекота се движи през степените и веднъж загряла и темперирала къщата (до колкото е възможно за 3 часа) работи основно на Р1 и поддържане, като от време на време качваше на Р2, след отваряне на някоя друга термоглава. Поддържащата степен я вдигнах на 2,1 киловата (качих поването, малко вентилатора и намалих цикъла. Р1 също качих малко. Помпата е много безшумна. Единствено не успявам да изкарам на 100% възхуха от системата. Радиаторите загряват по цялата площ, но при определени положения на термоглавите се чува прищракване като от минаващ въздух понякога. Имам два автоматични обезвъздушителя (Solar на камината и Giacomo на бойлера). Мъчих и ръчно от всякъде да го изпусна, но без особен успех. Почвам да си мисля, че е заради гадоста пропилен гликол. Източения флуид има една фина пяна. Вероятно тя задържа малко въздух и ги прави тия мизерии. Като цяло съм супер доволен от камината засега.
Външна температура 12 градуса (облачно), нетемперирана къща и студена инсталация. Шест радиатора, две лири и бойлер 80 литра., 115 кв. м. РЗП. Зададена температура на водата 60 градуса и термоглави настроени за около 20 градуса. За 3,5 часа - 5,7 кг. пелети. С лекота се движи през степените и веднъж загряла и темперирала къщата (до колкото е възможно за 3 часа) работи основно на Р1 и поддържане, като от време на време качваше на Р2, след отваряне на някоя друга термоглава. Поддържащата степен я вдигнах на 2,1 киловата (качих поването, малко вентилатора и намалих цикъла. Р1 също качих малко. Помпата е много безшумна. Единствено не успявам да изкарам на 100% възхуха от системата. Радиаторите загряват по цялата площ, но при определени положения на термоглавите се чува прищракване като от минаващ въздух понякога. Имам два автоматични обезвъздушителя (Solar на камината и Giacomo на бойлера). Мъчих и ръчно от всякъде да го изпусна, но без особен успех. Почвам да си мисля, че е заради гадоста пропилен гликол. Източения флуид има една фина пяна. Вероятно тя задържа малко въздух и ги прави тия мизерии. Като цяло съм супер доволен от камината засега.
uho
- специалист
Вече и аз съм член на "Грйко" семейството 
Нещо от самото начало не тръгна съвсем добре - кабела между двата контролера беше прекъснал и трябваше да разровя кашона с кабелите, за да намеря подходящ заместник....
Иначе като отопление се справя много добре - реди си мощностите, успява без проблем да отоплли. Разхода като за това време и първоначалната игра ми се струва добър.
Но нещо настройките не успяха да ги направят както трябва и в понеделник пак ще идват. Две са ми основните забележки:
1. Пепелта пада основно около пепелника, а не в него
- ще трябва прахосмукачка....
2. Много бързо почернява стъклото. Трупа един дебел слой черно по него.
Та очаквам донастройките да видим какво ще стане.
След донастройките пак ще пиша.

Нещо от самото начало не тръгна съвсем добре - кабела между двата контролера беше прекъснал и трябваше да разровя кашона с кабелите, за да намеря подходящ заместник....
Иначе като отопление се справя много добре - реди си мощностите, успява без проблем да отоплли. Разхода като за това време и първоначалната игра ми се струва добър.
Но нещо настройките не успяха да ги направят както трябва и в понеделник пак ще идват. Две са ми основните забележки:
1. Пепелта пада основно около пепелника, а не в него

2. Много бързо почернява стъклото. Трупа един дебел слой черно по него.
Та очаквам донастройките да видим какво ще стане.
След донастройките пак ще пиша.
m.eit
- специалист
martolk написа:Малко инфо от вчерашното палене...Някъде по темите бях писал за деаератор,малко скъп е, на 1" струва 170 лева, но ще ти реши проблема с въздуха,монтира се на изхода на загрятата вода на камината!
Единствено не успявам да изкарам на 100% възхуха от системата. Радиаторите загряват по цялата площ, но при определени положения на термоглавите се чува прищракване като от минаващ въздух понякога. Имам два автоматични обезвъздушителя (Solar на камината и Giacomo на бойлера). Мъчих и ръчно от всякъде да го изпусна, но без особен успех. Почвам да си мисля, че е заради гадоста пропилен гликол. Източения флуид има една фина пяна. Вероятно тя задържа малко въздух и ги прави тия мизерии. Като цяло съм супер доволен от камината засега.
http://www.thermodesigntotal.com/bg/p/4 ... 0%BE%D1%80

Последна промяна от m.eit на нед окт 01, 2017 11:22 am, променено общо 1 път.
Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература