Ето идея,котел на пелети https://www.youtube.com/watch?v=ogyKOFaKYRc 

Maximus77 написа:Бих искал да попитам кутията има ли някакви точни размери и някой който я е правил би ли ми ги предоставил туй като възнемерявам догодина да сложа една горелка на Виадрус 29 KW ... Другият ми въпрос е свързан отново с кутията не е ли много висока или поне така ми изглежда от снимката и това не води ли до нови топлозагуби? И последния ми въпрос пак е за кутията ... Може ли отвора да е странично на кутията поради факта че ако е отпред или от зад не ми позволява помещението... Благодаря предварително за отговорите... А и още нещо забравих да питам колко мм трябва дае ламарината за кутията?lz2skt написа:Да,преградите,турболаторите вършат работа като забавят скоростта и подобряват топлообмена ,но тези прегради не са водни...С кутията нагреваемата площ ще се увеличи значително без да съм премерил по мои преценки с 30% поне.това е за което говорим нали ?Прикачен файл:[attachment=0]image.jpeg
all4all написа:Maximus77 написа:Бих искал да попитам кутията има ли някакви точни размери и някой който я е правил би ли ми ги предоставил туй като възнемерявам догодина да сложа една горелка на Виадрус 29 KW ... Другият ми въпрос е свързан отново с кутията не е ли много висока или поне така ми изглежда от снимката и това не води ли до нови топлозагуби? И последния ми въпрос пак е за кутията ... Може ли отвора да е странично на кутията поради факта че ако е отпред или от зад не ми позволява помещението... Благодаря предварително за отговорите... А и още нещо забравих да питам колко мм трябва дае ламарината за кутията?lz2skt написа:Да,преградите,турболаторите вършат работа като забавят скоростта и подобряват топлообмена ,но тези прегради не са водни...С кутията нагреваемата площ ще се увеличи значително без да съм премерил по мои преценки с 30% поне.това е за което говорим нали ?Прикачен файл:[attachment=0]image.jpeg
Maximus77 написа:колега това са снимките от вградените плочи на фирма Рувекс която монтира горелката. На първата снимка съм махнал една от плочите за да се видят долните. На снимка 4 са и двете плочиdata написа:Maximus77 написа:
andro440 написа:на 29 кВт Виадрус разхода на пелети ще е голям , кутията ще помогне ,но ако смяташ да топлиш с 4 секционен над сто квадрата ,,ще ти се стори скъпо . Кутията се прави ,като събориш котела и на място вземаш размера -- ]
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: