Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lpoik - специалист
Ето идея,котел на пелети https://www.youtube.com/watch?v=ogyKOFaKYRc :partyman:
filmatoplo - майстор
Минах и по този път ,купих я за 200 ,карах един сезон и я дадох за 60 ,работи но си е примитивна .
fbr - майстор
Нонсенс. Технологизирано гориво на нетехнологична печка. В такъв случай си карай на дърва.
all4all - специалист
Maximus77 написа:
lz2skt написа:
Да,преградите,турболаторите вършат работа като забавят скоростта и подобряват топлообмена ,но тези прегради не са водни...С кутията нагреваемата площ ще се увеличи значително без да съм премерил по мои преценки с 30% поне.
Прикачен файл:
[attachment=0]image.jpeg
това е за което говорим нали ?
Бих искал да попитам кутията има ли някакви точни размери и някой който я е правил би ли ми ги предоставил туй като възнемерявам догодина да сложа една горелка на Виадрус 29 KW ... Другият ми въпрос е свързан отново с кутията не е ли много висока или поне така ми изглежда от снимката и това не води ли до нови топлозагуби? И последния ми въпрос пак е за кутията ... Може ли отвора да е странично на кутията поради факта че ако е отпред или от зад не ми позволява помещението... Благодаря предварително за отговорите... А и още нещо забравих да питам колко мм трябва дае ламарината за кутията?
lz2skt - специалист
За Виадрус не мога да ти дам размерите за кутия.Задай въпроса в темата Виадрус на пелети.За кутията дебел винкел и стени мин 3мм.Горелката може отстрани ,отзад според удобството,вратичката за пепелник същоКутията може да се топлоизолира с огнеупорни тухли,вермикулит.Разрови се из форума има доста информация.Успех
andro440 - майстор
на 29 кВт Виадрус разхода на пелети ще е голям , кутията ще помогне ,но ако смяташ да топлиш с 4 секционен над сто квадрата ,,ще ти се стори скъпо . Кутията се прави ,като събориш котела и на място вземаш размера --
all4all написа:
Maximus77 написа:
lz2skt написа:
Да,преградите,турболаторите вършат работа като забавят скоростта и подобряват топлообмена ,но тези прегради не са водни...С кутията нагреваемата площ ще се увеличи значително без да съм премерил по мои преценки с 30% поне.
Прикачен файл:
[attachment=0]image.jpeg
това е за което говорим нали ?
Бих искал да попитам кутията има ли някакви точни размери и някой който я е правил би ли ми ги предоставил туй като възнемерявам догодина да сложа една горелка на Виадрус 29 KW ... Другият ми въпрос е свързан отново с кутията не е ли много висока или поне така ми изглежда от снимката и това не води ли до нови топлозагуби? И последния ми въпрос пак е за кутията ... Може ли отвора да е странично на кутията поради факта че ако е отпред или от зад не ми позволява помещението... Благодаря предварително за отговорите... А и още нещо забравих да питам колко мм трябва дае ламарината за кутията?
Maximus77 - напреднал
Maximus77 написа:
data написа:
Maximus77 написа:
Прикачен файл:
image.png
Прикачен файл:
image.png
Прикачен файл:
image.png
Прикачен файл:
image.png
колега това са снимките от вградените плочи на фирма Рувекс която монтира горелката. На първата снимка съм махнал една от плочите за да се видят долните. На снимка 4 са и двете плочи
Последна промяна от Maximus77 на пон яну 09, 2017 9:24 am, променено общо 1 път.
Maximus77 - напреднал
Прикачен файл:
image.jpeg
а това е ламарина 6мм която аз сложих върху огнеупорните плочи. Тя е с около 5 см по - широка от огнеупорните плочи и дължината й е по - голяма пак с около 5 см.
all4all - специалист
andro440 написа:
на 29 кВт Виадрус разхода на пелети ще е голям , кутията ще помогне ,но ако смяташ да топлиш с 4 секционен над сто квадрата ,,ще ти се стори скъпо . Кутията се прави ,като събориш котела и на място вземаш размера -- ]

Ами той май не е 4 секционен а 5 секционен поне така мисля ...Но със сигурност знам че е 29,1 KW Сега на въглища в тоя студ е като ламя за 24 часа лаша 40 кг въглища за да ми държи на 120 м2 температура 25>26 градуса...
Незнам дали правилно го и паля де ма така си го паля от 12 години май... На скарата слагам вестници да не пада пепела в пепелника на вратичката слагам дърво да я покрия сипвам една кофа въглища домбас в търбуха му, после слагам разпалки пред дървото на вратичката и го паля ... Като изгори горивото и падне на 45 градуса котела с едно дилафче разръчквам да падне пепелта и да остана само въглените слагам дърва сухи за разпалка не дебели пуша една цигара слагам нова кофа 10 кг и така не го гася... Първата година по тоя метод го палех но не с 10 кг а пълен почти до въздуховодите оказа се че само гори горивото на хал с по малко гоориво на зареждане държи повече ... :?
Инак в нормално време сипвам 20 кг от палене до палене температурата в жилището не пада не под 20 градуса ...
Повече от 3 тона и два кубика дърва не съм имал никога като разход ... Изолация няма с ПВЦ дограма съм и Окачен таван тип Армстронг апартамента е изцяло външен .... Водата на котела я държа на 60 >65 градуса защото на 70 или 75 в апартамента става почти 30 градуса
lz2skt - специалист
В Де Дитриха има ли поставени турболатори? Ако няма може да си направиш и сложиш в последният ход на газовете.Де факто ти е направена метална скара и на нея лежат тухлите.Единственото ,което ми иде на акъла пак с подобни скари да се направят още 2 хода на газовете ,но може би трябва още да се смъкне надолу тази направената от фирмата,ако монтажът на горелката позволява.Сложи си и един термометър на изхода на котела.По информация до към 160-180 гр може да се смъкне темп на дим.газове.

Тема "Преустрояване на котел за горене на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: