• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kozl написа:
Трифон П.Трифонов написа:
.....
Тука сите сме от спец нагоре, има и няколко майстора.
Се ши стани работата.
Тя работата стана и набъбва. Тая "работа" ли имаше в предвид :lol:
.бах мааму!!! Имам стар боб, ши зема да гу фърля.
Ген. Златев, снимай печката, колекторите, помпата и ония глидери, дето ''байпасваха'' бойлера!
Тъй, по картинки, ''упрайх'' една циркулацийка и нищо, че оня са изкриви, та му досвидя виртуално да почерпи. Може някой нещо да забележи и да ти помогне.
Виж, Анди са усъмни в нещо, не в тебе и ти намеква да измериш коректно температурите непосредствено на изхода и входа на камината.
kalin72 - майстор
Не те провокираме, искаме да си изясним какво точно е станало преди да спре да топли системата.

Виж, опитваме се да помогнем, затова задавам, поне аз, въпроси, които може да звучат малко смешно, но според мен проблема ти се крие в нещо дребно...което ти убягва. И сега се мъчим да го установим заедно с теб :)

Помпата преди(когато всичко е работело добре) е била долу, до котела, или е била на същото място, както е и сега?
genzlat - специалист
kalin72 написа:
Не те провокираме, искаме да си изясним какво точно е станало преди да спре да топли системата.

Виж, опитваме се да помогнем, затова задавам, поне аз, въпроси, които може да звучат малко смешно, но според мен проблема ти се крие в нещо дребно...което ти убягва. И сега се мъчим да го установим заедно с теб :)

Помпата преди(когато всичко е работело добре) е била долу, до котела, или е била на същото място, както е и сега?
Калине,извинявай-позволявам си да фамилиарнича,защото знам почти наизуст всичките ти постове,изчел съм поне три пъти цялата
секция ОТОПЛЕНИЕ,още от първия ден ме глодже мисълта да споделя с Вас,но понеже много упреци, че не се чете и се чака на готово,се надявах с четене да си помогна но уви.... Ядосвам се на себе си,че за пореден път се доверих на друг, преди пет шест години ,като спря АТМУСА,минахме на климатици и гризнахме студуването,сега пък с това Прити, ама тогава бяхме двама, а сега сме четирима,дай Боже да станем и петима......спирам с лириката.
Да помпата беше на входа на котела вертикално,имаше и байпас на котела,другото е същото, сега е променено защото камината трябваше да застане почти на средата на стаята...
krasi92 - майстор
Нова помпа и нова 25 киловата камина.
ESPACE - майстор
Аз само не разбрах как при положение че радиаторите са хладни, връщащата тръба е почти с температурата на подаващата? Откъде става циркулацията? Относно завирането при ниски температури ясно е че няма как да има такова нито при 40, нито при 60 градуса. Виж при някаква частична циркулация не през целия обем на ризата може да се получават някакви аномалии и локални завирания. Има нещо странно в цялата работа, много противоречиви обяснения и наблюдения. Бих набедил камината за проблемна, ако не беше това за изравняване на температурите с неясно откъде ставаща циркулация!
И един съвет, който беше много на място но автора го пренебрегна.
fbr написа:
Тази схема с отворен съд няма как да тръгне. Купувай за 30-40 лева един затворен съд, слагай на най-високата част на системата два обезвъздушителя и се топли.
gnt69 - майстор
А според мен да се проверят секретните кранове на радиаторите. Ако не мой да излезе вода от студените радиатори то немой и да влезе. И сега има циркулация ама само през бойлера ами той поне загрява ли.
Hoвoceлckи - майстор
Че няма циркулация е очевидно. И според мен причината е в помпата. Повярвай, една снимчица може да ти реши проблема.
Опипвай с ръце двете тръби по трасето. На 2 метра от камината, на 3, на 4 ... някъде появява ли се изобщо разлика между двете? Как спада - на какво разстояние от камината тръбите са по студени да речем с 10 градуса? Каква е температурата на влизащата в радиаторите тръба и каква на излизащата?
И не ни се сърди, и не ни се карай. Най-лошия вариянт за теб е да си мълчим и никой нищо да не пита. Ако пък предпочиташ можеш да си изоставиш темата и да не влизаш тук. Твоя си работа. Но няма как да ти се помогне така "на тъмно". Ти си там. Виждаш, пипаш, пробваш, имаш известни знания и не можеш да се сетиш.
gnt69 - майстор
[quote="genzlat"][/quote]
Генерале къде се загуби. Доди ли топлото. :partyman:
kozl - майстор
genzlat написа:
нямам два РС,един е ,отворен,на рисунката е показано,къде е местен за проба,стандартно стоеше на най-високата точка, а именно входа на серпентината на бойлера./не е показано на рисунката/. Имам много термометри,затова казвам, че изравнява температурите на входяща и изходяща, а радиаторите хладни,особено от средата на долу. Загубата по трасето на тавана е 8/10 гр.
Написал съм,сега завира на 60гр.
Значи на изхода на Прити има 60 гр. На входа към 50. РС е затворен, Бойлера затворен, трите глидера в тоалетната и те затворени.
Остават отворени 3 радиатора 1х28 глидера + 1х20 глидера + 1х27 глидера. С трите радиатора отворени на макс камината завира на 60 гр, а на входа и има 50 гр. В същото това време радиаторите са топли отгоре и студени отдолу. Което е признак за слаб дебит през радиаторите и байпас м-у двата колектора за топла и студена вода. И така основния поток се върти по щранговете през колекторите, като минавайки през тавана го топли и там се губят 8/10 гр. Това обяснява защо колекторите са с еднаква Т.
Може би :?
gnt69 - майстор
kozl написа:
Значи на изхода на Прити има 60 гр. На входа към 50. РС е затворен, Бойлера затворен, трите глидера в тоалетната и те затворени.
Остават отворени 3 радиатора 1х28 глидера + 1х20 глидера + 1х27 глидера. С трите радиатора отворени на макс камината завира на 60 гр, а на входа и има 50 гр. В същото това време радиаторите са топли отгоре и студени отдолу.
Радиаторите щом са студени отдолу откъде идва топла връщаща вода. Или от комшията или има полтъргайст.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14

Тема "Радиаторите хладни-Притито завира,моля за насоки по проблема ......" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: