• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Leonid - помощник
Схванах вече! Все пак ще направя горелката на малки киловати и силно се надявам че ако с 3 - 3,5 тона изкарам сезона, няма да кажа и гък :)
brassSob - специалист
нед юни 14, 2020 8:41 pmLeonid написа:
Схванах вече! Все пак ще направя горелката на малки киловати и силно се надявам че ако с 3 - 3,5 тона изкарам сезона, няма да кажа и гък :)
А къщата къде е?
Оффффф, Леонидас, понякога ми е гузно, че постовете ми стават крайни. Не разбирам хората които се хвърлят просто ей така, а после трудно проумяват, че са сгрешили и опитват да закърпят положението или даже да се оправдаят.
Даже по скоро ме е яд, щото е можело да бъде съвсем по друг начин. Просто е трябвало да потъркат клавиатурата предварително.

brass, на вр. Ботев да е, пак е много.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед юни 14, 2020 8:52 pm, променено общо 1 път.
Leonid - помощник
нед юни 14, 2020 8:43 pmbrassSob написа:
А къщата къде е?
Къщата се намира в гр Разлог, без външна изолация, само вътрешна на таваните на стаите. Къщата е открита от 3 страни и определено при нас зимата си е студенка!
нед юни 14, 2020 8:51 pmLeonid написа:

Къщата се намира в гр Разлог, без външна изолация, само вътрешна на таваните на стаите. Къщата е открита от 3 страни и определено при нас зимата си е студенка!
Охо, там са верно зимите студени. Снего зад кооперацията се стопяваше в началото на Май, ма па си е големчок.

Добре де, каквито и да са съображенията, моят аршин казва- 3.5 тона е добър разход, за 110 квадрата къща, в Разлоч.
Ако наистина може да се побере в него, нека опита.
Leonid - помощник
Оффффф, Леонидас, понякога ми е гузно, че постовете ми стават крайни. Не разбирам хората които се хвърлят просто ей така, а после трудно проумяват, че са сгрешили и опитват да закърпят положението или даже да се оправдаят.
Даже по скоро ме е яд, щото е можело да бъде съвсем по друг начин. Просто е трябвало да потъркат клавиатурата предварително.

brass, на вр. Ботев да е, пак е много.
[/quote]

Повярвай ми осъзнавам грешката си, лошото е че е свършен факт, а и съм с 3800 назад! Благодаря ти искрено.Разбрах поне че в България все още има останали свестни ХОРА като всички, които ми отговорихте на поста.
LazarGanev - "Велик майстор"
Leonid, за топленето няма да имаш проблеми, но ще си в преразход, каквото и да правиш. Точно заради такива случаи тръгват слухове, че на пелети е скъпо. Лошото е, че не знам какво да те посъветвам. Имаш 3 варианта:
1. Вариантът на Филма - малко тунинг и да си кюташ с него - ще имаш голям разход, въпреки тунинга
2. Вариантът на Трифон - шъткаш го и си взимаш нещо 10-12кВт, с което месечните сметки ще паднат доста. Лошото е, че трудно ще му намериш клиент
3. Правиш тунинг на системата, добавяш буфер 1т и още една помпа и нещата ще кротнат, но това ще ти коства към 2К.
Аз също сякаш съм за вариант 2, ама ще е трудна продажбата
През 2018 помогнах на едно момче, на което бяха продали 50кВт котел за 150м2, като му предложих бартер за 20кВт. Дойде от Пловдив да го донесе с едно ремарке и после влезе в темата за да благодари и да каже, че е много доволен. Да, вярно, че математически погледнато сделката е неравностойна, но това беше най-добрия му ход от всички възможни. Котелът му стоя при мен една година, докато си дочака клиента, но от тая сделка всички бяха доволни - и момчето (че се отърва от твоите проблеми), и новия клиент (защото взе евтино котел на 2 седмици работа), и Грейко (защото им спестих недоволен клиент), и аз (повече морално, отколкото материално). Разлика от твоя случай е, че аз бях сигурен, че ще се намери клиент и ще е доволен, затова се реших на тази стъпка. Ако ти намериш търговец, който да е съгласен на подобен бартер, ще е най-добрият ти вариант, но аз не мога да помогна при Фероли, съжалявам.
brassSob - специалист
Leonid ти да не си купил мострата от магазина срещу пожарната.
Leonid - помощник
нед юни 14, 2020 9:15 pmbrassSob написа:
Не, аз го купих от София!
brassSob - специалист
нед юни 14, 2020 9:35 pmLeonid написа:
нед юни 14, 2020 9:15 pmbrassSob написа:
Не, аз го купих от София!
Питам, защото изчезна мострата от там.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Комбиниран Котел Ferroli SFL 05" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: