• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
съб фев 01, 2020 3:58 pmВалтер Желязков написа:
Времето се затопли и горелката работи на малка мощност. Каква квадратура отопляваш?
Квадратурата на цялата къща е 200 м2. с вътрешна изолация и дограма.
Намерих къде бункера изпуска въздух,направих и леко настройки и сега
При работа температурата е 41 градуса а в стен бай е 44 45,макар че след първоначалното
запалване датчика отчиташе до 58 градуса(сложен е точно след вентилатора на горелката)
Благодаря все пак за насоките форума е супер полезен.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Бутна ли с ръка датчика. 70градуса пари яко - не можеш да задържиш ръка за секунда.
Датчика не трябва ли да е между вентилатора и бункера?
След вентилатора ми звучи между фланеца на котела и вентилатора. -там си пари доста.
Обиколи отдолу шнека с ръка и следи темпераурата. Почни от бункера в посока котела.
Преди разклоненията за вентилатора може ли да си държиш ръката?
Колко секунди - 1-3-5 -безкрайно?
transportna - специалист
Още една причина за повишаване температурата на датчика е непочистена кутия от сгурта.
/Колегата е с Виадрус, това според мен означава че го е поставилна кутия./ При мен за 3 дни се беше напълнила кутията почти до средата на горелката и съответно датчика показваше доста по големи стойности от обикновенно. За всеки случай провери и куплунга на датчика дето влиза в контролера да не се е разхлабил. :partyman:
peshosim - напреднал
Колеги помагайте убих си контролера.
Исках да обновя софта и как включих актуализатора управлението примига няколко пъти и угасна.Сега неще да се включи
transportna - специалист
Ами начина за актуализиране е първо си зареждаш програмката АКТУАЛИЗАТОР с актуализиращия файл на компа или лаптопа. Естествено че кабела RS 232 to USB трябва да е включен. Изключваш захранването на контролера. Изчакваш поне 10 секунди. Включваш захранването на контролера и тогава натескаш бутончето за актуализиране от програмата АКТУАЛИЗАТОР. Това е. Пробвай пак!

Дава ли някаква индикация на компа? Настроил ли си правилно порта и скороста на програмата АКТУАЛИЗАТОР?

Прикачен файл

OPISAKTUALIZACJI_BG.jpg
peshosim - напреднал
Проблема е решен .Кабела с който започчнах актуализацията беше смотан.Взех кабел на Атен и проблема е решен.Благодаря на Валтер Желязков за съдействието.
Валтер Желязков - специалист
Някой пробва ли новата тестова версия 2.35А?
transportna - специалист
Да Валтер! Снощи я сложих и имаше леки изменения спрямо 2.31, като подобренията са в работата на вентилатора - AIR секцията. При мен параметъра AIR Delay автоматично си се постави на 10. Калоричноста на горивото се задава в проценти като за нулева стойност е 24.8 MJ. При мен се получи след инсталирането на новия софт 5% тоест контролера сам си прецени, че аз му бях задал 26.6 MJ предварително и си изчисли че стойноста е 5% по-голяма от нулевата. В секция BURNER бутона настройки /Settings/ е вдигнат в горната част на екрана. Добавени са езици чешки и латвийски. И като изключваш контролера му се изписва името под бутона ОFF. Това на пръв поглед. :supz:
Валтер Желязков - специалист
Аз я тествам от две седмици, има голяма промяна в работата на вентилатора, прескочих 2.31. Вече излезе и стабилната версия 2.36.
transportna - специалист
Явно довечера пак ще ъпгрейдвам софтуер! И аз я дръпнах и я качих за споделяне! :partyman:
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 61

Тема "Контролер SKZP-02 настройка и съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: