• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
filmatoplo написа:
В инструкиите пише ли за реглаж с газанализатор, някой ден ще пуснем тема специално за тези джаджи, На мен ми направи впечатление че камерата се лепи със силикон, значи играе роля за въздуха.
Всички сглобки по камерата от дюзата до бункера и редуктора трябва да се уплътнят със силикон преди да се сглобят.
Въздухът трябва да влиза само от вентилатора.
s_s1 - специалист
6osi6 написа:
filmatoplo написа:
В инструкиите пише ли за реглаж с газанализатор, някой ден ще пуснем тема специално за тези джаджи, На мен ми направи впечатление че камерата се лепи със силикон, значи играе роля за въздуха.
Всички сглобки по камерата от дюзата до бункера и редуктора трябва да се уплътнят със силикон преди да се сглобят.
Въздухът трябва да влиза само от вентилатора.
Да, всичко идва сглобено и уплътнено, но дюзата се уплътнява със силикон и това се прави след всяко генерално почистване, т.е. когато се сваля. Отварянето на вратичка доста увеличава показанията на кислородния сензор. Ако не е уплътнено въздуха влиза в камерата, но не участва пълноценно в горенето, а охлажда камерата и влошава КПД.
А Fuzzy logic регулира до 20% от зададените параметри. Тези 20% не са достатъчни дори при промяна на външната температура с 20С спрямо момента, когато са правени настройките, защото при понижаване на външната темп. се увеличава тягата на комина и въздуха се оказва прекалено много.

В едно изречение: Котела работи много добре, но има още какво да се желае от софтуера на котела.
Evgeniy - майстор
Значи една клапа за автоматично регилиране на тягата на комина ще е много намясто.
n.ganev - майстор
Почти навсякъде има какво да се желае, ама ние тука си се заяждаме че дори се забравяме.
filmatoplo - майстор
Postepenno ще започнем и такива клапи да монтираме , оня ден и аз констатирах голяма тяга при един комин ,махнах розетката за почистване ,тоест отворих отдолу отвора нацяло и работата се нормализира , защото температурата на газовете които напущаха котела бяха високи .Само с това като промяна 1 чувал пелети по малко гори за 24 часа.Ако някой знае къде има такива клапи на що годе добра цена ,и в диапазон 20-25 паскала да каже.
6osi6 - майстор
Evgeniy написа:
Значи една клапа за автоматично регулиране на тягата на комина ще е много на място.
Ще трябва и контролер за клапата :-D и да се свърже по някаква логика с регулатора на котела :?

Прикачен файл

341444_big.jpg
341444_big.jpg (41.7 KиБ) Видяна 1619 пъти
6osi6 - майстор
filmatoplo написа:
Ако някой знае къде има такива клапи на що годе добра цена ,и в диапазон 20-25 паскала да каже.
В РУВЕКС - София.
https://www.youtube.com/watch?v=6lUl3kEBoss
http://www.otoplenie.eu/php/product_pro ... hp?id=1305
nnikbg - специалист
Няма такова нещо "Все горивен котел" доказано е!

Прикачен файл

гвоздей.jpg
s_s1 - специалист
Вече имам ръждив сгънат пирон минал през шнека, като го извадих от горелката беше червен, но не знам колко време се е топлил, костилките и пепелта от тях не могат да го избутат извън дюзата, а и мощта на вентилаторите не достига...
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 65

Тема "Всегоривни котли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: