Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Christo написа:
Котелът ми е леко скъпарски. Храня плахи надежди, че е и хубав..... Пробвах го с няколко вида пелети. Има постоянен контрол на газовете и си мени режима на горене в зависимост от газовия анализ. Да предположим, че си прави правилни изводи :) Не спира, не се затлачва, но след 4-5 дни е пълен с пепел и е за чистене, щото иначе му пада КПД-то. Вместо след три-четири седмици. И имам един час "приятно" занимание. И затуй евтините пелети са евтини, не че по-лесно се правят. Да споделят тези, които горят слънчогледови пелети, колко често чистят. Опитах да взема пелети от Керпи, но ми отговориха, че до Троян карат само белени семки. :lol:
Аз съм с Грейко и слънчогледови пелети. Почистването е през 2-3 седмици основното, иначе почти всеки ден без да се гаси 1-2 лопатки с пепел от под огнището. Той Херца няма ли автоматично почистване. :partyman:
filmatoplo - майстор
Който е с котел Грейко винаги може да си добави почистващи пружини - купешки или самоделни. :)
Christo - майстор
gnt69 написа:
Той Херца няма ли автоматично почистване.
Има автоматично почистване на тръбите и огнището. Обаче отгоре, където се събират тръбите, в кутията се събира пепел, която не пада и си иска чистене с четка. Лесно пада пепелта, защото е рехава, но разглобяването и цапането няма как да се избегнат. С духане не съм пробвал, но ще опитам. Благодаря за идеята на колегата Шоп.
n.ganev - майстор
Christo, Здравей!
Идвам до Троян, но все набързо. Какво се получи с автоматизираното зареждане?
Скоро ще имам работа за моите калпазани в Троян за три-читири дена и ще ти се обадя :yawinkle:
ivelinmmmm - специалист
Комбиниран котел Грейко и пелетен котел Грейко един и същ котел ли е
filmatoplo - майстор
Комби котела Грейко е с две врати отпред ,има опция -скара за дървата и регулатор с клапа въздуха .Не си заслужава този котел да се цапа с катрани от дървата ,и превключването от дърва на пелети не става за секунди .Според мен този котел е добре да се ползва само за пелети все едно хубава кола да я караш с олио . :)
LazarGanev - "Велик майстор"
filmatoplo написа:
превключването от дърва на пелети не става за секунди
Какво имаш предвид Филме?
andy_forresite - майстор
Я да си изясня този въпрос веднъж и завинаги - монтираните скара, планки и терморегулатора пречат ли на горенето на пелети?
Да кажем дървата са изгорели и аз не съм вкъщи да дозаредя дърва, но не съм изключил горелката (тя е в изчакване) - горенето ще продължи с бонбоните, нали така?
filmatoplo - майстор
Всеки е свободен да си ползва котела както иска щом го е платил ( чел не до чел инструкции) ,но от опит знам че смес на горивата оплескват всичко и след това ми звъни телефона за повреда . Всеки опит за замаскирване на причините за повредата си личи ,следва предписание с инструктаж и ако не се ползва продукта правилно - гаранцията отпада.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: