• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VelinPetrov - специалист
Колеги някой запознат ли е с по-новите контролери на горелките бисолид ?
Какви са промените и тн. и оправени ли са старите проблеми ?
Ще съм благодарен и на меродавни мнения от хора които ПОЛЗВАТ котела.
jabata - специалист
Да, наистина когато една фирма работи с дистрибутор, така дистрибутора поема цялата поддържка и комуникира с крайния клиент. Идеята е прекрасна, и не го отричам. Обаче какво ми гарантира че дистрибутора няма да е като дистрибутора на една голяма фирма която предлага BiSolid. Много пъти съм писал, и ще продължа да пиша, че локалния дистрибутор на една голяма фирма с който съм комуникирал е един индивид, който си гледа само интереса и парите разбира се. И ако за всяко нещо го слушах, то по-добре да хвана и да се метна през някой от мостовете на витиня (че са достатъчно високи).
Та въпроса ми е, какво ми гарантира че и на другата по-малка фирма дистрибутора няма да е на същото ниво. Абсолютно нищо.
Нека не ми се обиждат инсталаторите тука, но това е тъжния факт. В бранша се напълни с индивиди, които веднъж направили водопровод в банята и хоп, вече се писали специалисти по отопление.
Подчертавам, не ми е това работата, но понеже до момента много съм лъган от такива парнаджии, вече започнах всичко сам да си правя, защото 75% от тях гледат само да прецакат клиента и на тях да им е добре. А останалите за съжаление работят извън София. Факта е че в голямото село София, всичките са измекяри, които гледат само собствения си интерес. А такива които гледат клиента да е доволен са по-малките населени места, защото там клиентите са единици.
filmatoplo - майстор
Съгласен за последните изречения. :). Аз даже не препиръчвам котела с цел да не си скубе човек косата и да се компрометирам ,а всеки друг би го препоръчал и монтирал да вземе там едни пари, пък кво ще да става. Да и какво.
bat_danio - специалист
Когато аз взимах моя котел влязох в дузина дистрибутори (шол руми за котли :-D ) на различни марки котли като само от един получих отговори на въпросите си. Момчето ми отдели над 1,5 часа да ми обесни плюсове/минуси на 4-5 вида все стоманени котли, зада направя аз своя избор като след като направих избор ми бе предложен монтаж който аз отказах и последва подробно и акцентирано върху определени моменти по монтажа обеснение какво ще ми е нужно , надраска ми и разни схемички и т.н. Евала на човека, ама са все по малко не само при котлите ами при всичко което се продава.Като в последствие мина да погледне в удобно за него време как съм извършил монтажа за негова сметка...
...... Между другото аз платих котела в четвъртък и се оговорихме за доставка в понеделник (на мен така ми беше удобно събота/неделя да махна стария) и ми се обадиха в събота да ми кажат че има актуализация на цената (като бях платил 100% от сумата и вече ми бе издаден документ), която промяна е от петък и цената е по ниска вече и те щели да ми върнат 70лв при доставката на котела в понеделник .... :?

Та има свестни и отзивчиви хора (голямата част от който пишат тук), ама тва търговците попринцип според мен не знаят какво продават камоли характеристиките му.... примери бол...
VelinPetrov - специалист
Глас в пустиня... Имам чувството че тук освен Грейко друго не се коментира.
kalin72 - майстор
Колега, аз не съм търговец, прост потребител съм, но от това, което съм прочел тук, и от това, което съм видял като работа, макар и за кратко, мисля, че Грейко (горелката) е по-добрия вариант, ако смяташ да гориш пелети с различно качество. Ако пък вече си взел някаква друга горелка, която искаш да работи добре - икономично най-вече, слагаш й управление Натурела. Това е, което съм разбрал от форума.
Сега, относно котела, вземи нещо качествено, което си заслужава парите. Бош 2000B е моя съвет, от моята гледна точка на ползвател на дърва, качествена изработка, лесно обслужване.
Не мога да хвана децата на линия да ги накарам да снимат моя котел отвътре, но ето тук този е като моя:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Iaj2iMOLkPM[/youtube]
bat_danio - специалист
Колеги някой може ли да каже( от монтиращите котли колеги), каква е съществената разлика, ако има такава между Бош 2000, Дакон и Бисолидите - според мен конструктивно са еднакви... Аз избрах последния заради по големия бункер за дърва... Кажете предимсва на другите , съответно минуси мисля че ще е полезно за хората правещи избор за напред.
VelinPetrov - специалист
Колеги някой работил ли е с новия контролер на Бисолид Горелките ?
Със седмичен програматор е, с опция да използва външна температура в настройката.
Да работи по стайна температура с датчик pt1000 и тн.
Горелката при мен е 25 КВ, произведена миналия месец, но още не е монтирана и затова ми е интересно да разбера подробности как се представя с новия контролер ?
LazarGanev - "Велик майстор"
Радвам се, че е свършила одисеята ти :cool:
VelinPetrov - специалист
Благодаря за вниманието колеги. Сигурен бях че щом не е Грейко ще е така.
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 65

Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: