Хитро и евтино айде реализирай го.Визирам че не е евтино , иска -топлообменник , няколко помпи ,електроника .Това с топлообменника го забрави , освен директния буфер който е най разпространен и най елементарен и сигурен , може да ползваш и пвц буфер който ще индиректен по налягане -или в него ще навъртиш серпентина от мед или неръждаемо гофре.
Защо да забравя топлообменника? Той не работи ли двупосочно, когато се наложи? Защо да има нужда от помпи, за да преодолеят съпротивлението на топлообменника ли?
Кво да й драскам на схемата, там, където трябва да е буфера, е топлообменника, в пластмасовия съд. Все едно топлообменника е серпентина. И толкова. Защо няма да работи това? Ако трябва, и помпа ще се сложи, и пак ще е по-евтино от буфера...но пък дали има КПД-то му...
Но в случая с топлообменник се усложнява системата, а пък разликата в парите едва ли е огромна, за да не се сложи буфер
Разсъждавам на глас(поправете ме):От топлообменника чрез помпа(отделен кръг без напор) се подава в пл.съд отдолу.Като падне t в с-мата,със същата помпа се подава вода чрез тръба отгоре на съда(циркулация)към топлообменника.
По вашите начини е невъзможно , по време на работа на инсталацията през 2 минути потоците през топлообменника ще се сменят , особено ако има трипътен смесителен вентил преди радиаторната помпа и не само.Аз знам как да го направя но не си заслужава сложнотията за една камина .Най добре директен буфер.
Да не искате да кажете че и пластмасов буфер става?
Какъв е тоя пластмасов буфер бидон ли е кво е?
Ако е така Да си зема един бидон 120 л обличам го с топлоизолация и ето ти буфер.
Филма, какво стана в 1000 литровия буфер? Цена, състояние? Че ще се наложи да купувам скоро, не може да треперим при всяко качване на водата в бойлера на 90 градуса....
Sizing these at 40-60 times the boiler’s output in litres, e.g. to calculate the accumulator size for a 25kW boiler multiply 25(kW) x 40 = 1000 litre tank, or 25kW x 60 = 1500 litre tank). The larger the tank the more heat it is able to store. 59 kW/hrs of usable heat are available with every 1000 litres, therefore a 2000 litre tank would be able to store 118kW/hrs.
Накратко, буфер с обем 1000 литра е ОК за котел около 25 квт, и ще отдаде 59 квт на час, но питането ми е за колко време ще са достатъчни тези 59 квт на час, и как да изчисля къщата ми от каква нужда има?