• 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Teodor Krumov - помощник
martolk написа:
Имам въпрос към колегите, които ползват безжичен стаен термостат. При достигане на зададената стайна темоература, какво се случва, гаси ли се или влиза в модулация?
колега тя влиза в модулация хо рано,когато стигне до зададената Т гасне и изчаква докато достигне долната граница и се запалва пак
benimm8808 - специалист
martolk написа:
След смяна на 4 вида пелети за тестове, продължава да се събира шлака в горивната камера. Вчера опитах със свалени стойности на подаване на пелети (-20%) и резултата с шлаката е същия.
Колеги,не си правите труда да четете поред темата и после задавате въпроси на парче и почти повтарящи се такива.
Grants го е обяснил толкова подробно на предишната страница относно проблема с пълненето на пепел,прочетете го.
benimm8808 - специалист
Teodor Krumov написа:
А ЗА ВСИЧКИ КОИТО ИМАТ ПРОБЛЕМИ С НАСТРОЙКИТЕ НА КАМИНИТЕ СИ : МОЯТ СЪВЕТ Е - ИНСТАЛАТОРИТЕ Я НАСТРОЙВАТ С ФАБРИЧНИТЕ ПАРАМЕТРИ, МОНТИРАТ ДАТЧИКА ЗА СТАЙНА Т ,КАТО КАМИНАТА СЕ НАСТРОЙВА ДА МОДУЛИРА ПО Т НА ВЪЗДУХА , А НЕ ПО Т НА ВОДАТА И КОГАТО Я ПУСНЕТЕ ЗАДАВАТЕ 25 ГРАДУСА СТАЙНА Т ,СЛАГАТЕ КАМИНАТА НА 3 СТЕПЕН, ВОДАТА СЕ ТОПЛИ ДО 70 ГРАДУСА ,СТАВА АФРИКА И ПРИКЛЮЧВАТ ПРОБЛЕМИТЕ.
Колега,или заводските ти настройки на 3 степен не са заводски или има друга аномалия в настроките ти,но ням как да ме убедиш,че с параметър С5=3.6 ще докараш 70 градуса на водата при зададена степен на работа 3.Може да стане единствено,ако камината работи като самостоятелен топлоизточник,без да отдава вода към радиаторите,което само по себе си е безмислено.
martolk - специалист
benimm8808 написа:
martolk написа:
След смяна на 4 вида пелети за тестове, продължава да се събира шлака в горивната камера. Вчера опитах със свалени стойности на подаване на пелети (-20%) и резултата с шлаката е същия.
Колеги,не си правите труда да четете поред темата и после задавате въпроси на парче и почти повтарящи се такива.
Grants го е обяснил толкова подробно на предишната страница относно проблема с пълненето на пепел,прочетете го.
Колега, как по-точно разбра по какъв начин съм чел темата, че не ми стана ясно? В мнението, което си цитирал да виждаш някакъв въпрос?! Колегата "Grants" е изразил ясно негови наблюдение по казуса, но никъде не е посочена ясната причина. Поради този фатк, аз и предполагам други колеги се опитваме да си го обясним, тествайки различни варианти. На път съм да се откажа да следя темата заради подобни "авторитетни" изказвания...
svetlin2 - напреднал
benimm8808 написа:
martolk написа:
4естита нова 2017-та година! колега "benimm8808" мойта 25-ца съм я купил 2015-та, проблем с пълненето на кошни4ката с пепел го има при какви ли не настроики и така: първа смяна на пелети- много пепел и след смяна на настройки-няма пепел. втори вид пелети пепел има но за 24 4аса няма и половин кошни4ка а камината работеше най-добре с тях :) и сега търся среден вариант на пелети хем да са калори4ни хем и да не оставят пепел и шлака. благодаря на вси4ки във форума за мненията препоръките съветите и проблемите които споделят и мисля 4е само така можем да стигнем до истината.....
benimm8808 - специалист
martolk написа:
benimm8808 написа:
martolk написа:
Колега, как по-точно разбра по какъв начин съм чел темата, че не ми стана ясно? В мнението, което си цитирал да виждаш някакъв въпрос?! Колегата "Grants" е изразил ясно негови наблюдение по казуса, но никъде не е посочена ясната причина. Поради този фатк, аз и предполагам други колеги се опитваме да си го обясним, тествайки различни варианти. На път съм да се откажа да следя темата заради подобни "авторитетни" изказвания...
Колега,не целя да обидя никого,имам 4 пуснати камини тоя сезон и всички са с такъв проблем,кво ли не пробвахме-пелети,настройки.Пепелта не може и не може да се премахне от кошницата за горене.
Помолих колегите,който твърдят че са постигнали някакъв ефект с пепелта да споделят с кви пелети са и настройки са споделят,но поне на този етап няма.
И за мен това е проблем,породен от смяната на вентилатора.
Teodor Krumov - помощник
benimm8808 написа:
Teodor Krumov написа:
А ЗА ВСИЧКИ КОИТО ИМАТ ПРОБЛЕМИ С НАСТРОЙКИТЕ НА КАМИНИТЕ СИ : МОЯТ СЪВЕТ Е - ИНСТАЛАТОРИТЕ Я НАСТРОЙВАТ С ФАБРИЧНИТЕ ПАРАМЕТРИ, МОНТИРАТ ДАТЧИКА ЗА СТАЙНА Т ,КАТО КАМИНАТА СЕ НАСТРОЙВА ДА МОДУЛИРА ПО Т НА ВЪЗДУХА , А НЕ ПО Т НА ВОДАТА И КОГАТО Я ПУСНЕТЕ ЗАДАВАТЕ 25 ГРАДУСА СТАЙНА Т ,СЛАГАТЕ КАМИНАТА НА 3 СТЕПЕН, ВОДАТА СЕ ТОПЛИ ДО 70 ГРАДУСА ,СТАВА АФРИКА И ПРИКЛЮЧВАТ ПРОБЛЕМИТЕ.
Колега,или заводските ти настройки на 3 степен не са заводски или има друга аномалия в настроките ти,но ням как да ме убедиш,че с параметър С5=3.6 ще докараш 70 градуса на водата при зададена степен на работа 3.Може да стане единствено,ако камината работи като самостоятелен топлоизточник,без да отдава вода към радиаторите,което само по себе си е безмислено.
Даже не съм гледал параметъра Ц5 на какви стойности е- не ме и интересува ! 5 радиатора Х 2 киловата + бойлер 100 л. - 25 градуса вкъщи ,топла вода постоянно ,а водата много често достига 70 градуса !
От много четене и помощ от колегите..........За колегите с проблем Аларма 2 Установих и пробвано многократно, при пускане на ширма в кухнята, която е свързана с помещението където е камината, се появява въпросната аларма. Решението е леко открехнат прозорец или врата :) .. проблем шлаката и пепелта- почистване на 20 мин. на 2250об, изключване на 2250об и започване от 1450, 1550, 1650, 1750,1850 съответно на степените. Пелетите са ми на 1, 1.6, 2.3, 3, 4
13ка, с инсталирана мощност около 11-12 кв и бойлер 80л. Термо глави навсякъде, без на радиатора в банята - 4ал.ребра... Степен А 54гр , ih19-2, ih24-1,. ПомпатА се включва на 47....а и не на поседно място, отрязъх с ъглошлайфа наполовина страничните ламарини на горивната камера, които скриваха отворите, пепелта се пълнеше отстрани и падаше вътре(сега не пада)
Прикачен файл:
IMG_20170103_093224.jpg
svetlin2 - напреднал
колеги ако някой друг управлява камината по стаен термостат и/или има наблюдения нека сподели
ivo_steel - специалист
grants написа:
Колеги здравейте , бях писал назад в темата но май никой не обърна внимание тогава. Пак става въпрос за препълването на кошничката.
Пак да поясня , че имам 2 едни и същи камини , монтирани в 2 апарамента един над друг със абсолючно еднаква инсталирана мощност , еднакви пелети и еднакви настройки. Разликата е само , че моята я купих миналата година, а другата която е над мен е купувана тази есен. При мен проблема с препълването го няма , камината може да работи и 4 дена без да се препълни кошничката , докато другата камина от тази година всеки ден я чистят и събира много пепел за това време.
За мен проблема идва от вентилатора - при моя модел (стария) вентилатора е доста по-шумен при всякакви обороти , докато при новия модел (от 2016) вентилатора дори на 2300об не прави такъв шум , както моя на 1400об примерно.
Другата разлика е в кошничките , но там разликите са незначителни и според мен не оказват влияние на проблема.
Пробвах с новата камина (2016) какво ли не , по-често самопочистване , по-високи обороти , по-малко пелети резултата е един и същ.
Нека да поразсъждаваме в тази посока , защото мисля че проблема от тазгодишната партида е чисто конструктивен ,като това се отнася и за 13кв и за 25кв модел.

Поздрави !
Здравей , колега ! И аз съм с 25+ от тази година и имам същия проблем, след като съм изпробвал 6 вида пелети с една камара настройки ..... Пробвахте ли да размените кошниците за да видите какъв ще е ефекта, щото мен точно тази кошница нещо ме съмнява ,но няма от къде да сравня с миналогодишен модел ...Би ли обяснил или да снимаш разликите в кошниците ? Ако подлежи на корекция да си я преправя моята.
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: