Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Miro4774 написа:
Ако не трябва да се преправя системата може ли някоя снимка на качественно сложени помпи.
Просто завърти помпите надолу.
gnt69 - майстор
Ето така трябва помпата челото да не стърчи нагоре а хоризонтално. За целта само разхлабваш холендрите и завърташ.

Прикачен файл

здпзь.jpg
шоп - майстор
Не бих пипал нищо в разгара на отоплителният сезон. Залепнали гарнитури, ръждясали холендри и пласмасови тръби да ги напъваш , когато след 1-2 дни ще е -20 аз не бих развъртал.

Предполагам тези помпи работят така от години...за 4 месеца още няма да е решаващо.

Системата бих я преработил задължително с по два спирателни крана преди и след помпа и У филтър.
Miro4774 - специалист
8 години работят така постоянно през зимата.
lz2skt - специалист
Случайно някой да знае квадратурата на водната риза на котела на Грейко ?
filmatoplo - майстор
Двайската може да има 1,2-1,5 квм площ .
kalin72 - майстор
Чудя се, дали 200 ватов USP ще издържи на моята ситема :)
3 помпи - 97, 35 и 22 вата, задвижката на трипътния ?, контролер на задвижката ?, и горелката - 100 вата.

Какво мислите?

Обаче какво видях сега...на Ладомата Вило-то е на трета степен, 97 вата!! Нужно ли е това? Дали може да слезе на първа, да кажем?
п.с. Сега видях в инструкцията на Ладомат-а...изрично е споменато да работи само на 3та скорост...
Значи с този UPS няма как да стане...
А дали няма да е по-добре (от икономична гледна точка) да го сменя с трипътния на Херц или Термовар, примерно? Просто като идея питам :)
Последна промяна от kalin72 на пет яну 06, 2017 1:16 pm, променено общо 2 пъти.
шоп - майстор
lz2skt написа:
С риск да обидя 10 ината дистрибутори на котли и горелката, но сайта е строго секретен като техническа информация. Аз лично не бих си купил нито горелка, нито котел от който и да било производител, ако нямам техническа информация от производителя.

Може да съм мнителен, но липсата на информация е антирелкама. Сигурно някой се страхува от обявена информация, която може да бъде оспорена в КЗП или съда, чрез съдебен иск.
VelinPetrov - специалист
шоп написа:
lz2skt написа:
С риск да обидя 10 ината дистрибутори на котли и горелката, но сайта е строго секретен като техническа информация. Аз лично не бих си купил нито горелка, нито котел от който и да било производител, ако нямам техническа информация от производителя.

Може да съм мнителен, но липсата на информация е антирелкама. Сигурно някой се страхува от обявена информация, която може да бъде оспорена в КЗП или съда, чрез съдебен иск.
Аз съм съгласен с ШОП. Също така защо няма обявено КПД-то колко процента е ? Даже на котлите на твърдо гориво го има ? Има обявени и границите на темп. на димните газове ? А при грейко нито КПД, нито димни, нито размери на котела и тн.

п.п. Обикновен потребител съм ползващ горелка на една марка с котел на друга. Не се опитвайте да ме изкарвате сектант или търговец на дадена фирма. Просто ми е много интересно да знам :) И аз като Шоп обичам да се информирам от производителя преди да закупя нещо.
Последна промяна от VelinPetrov на пет яну 06, 2017 12:51 pm, променено общо 1 път.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: