Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп написа:
При котлите и горелките е обратно спрямо колите и интеркулера....
Това не е вярно. Има известни разлики, но не е обратно.
....и е тема не по темата. Искам да кажа, че ми е кеф да си лафя за коли, но да е с някой дето разбира и на друго място.
шоп - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
шоп написа:
При котлите и горелките е обратно спрямо колите и интеркулера....
Това не е вярно. Има известни разлики, но не е обратно.
....и е тема не по темата. Искам да кажа, че ми е кеф да си лафя за коли, но да е с някой дето разбира и на друго място.

говорех само че при котлите охлаждане на въздуха не носи положителен ефект
Шопееее, имай милост, не ми пали октаните!
Evgeniy - майстор
Е добре де, при колата имаме ограничен обем, в който колкото повече кислород вкараме, ще можем да набутаме още гориво. А охладането само подобрява работата и държи двигателя по-далеч от прегряване.
Защо при котела да искаме охладане? Тези кубици въздух, които трябва да се стоплят отнемат от мощността в горивната камера.
Miro4774 - специалист
n.ganev написа:
Миро,не разбирам защо си недоволен? В темата за разход пишеш 60кг. за 240кв.м. което за тези околни температури е нормално.
Да не се оплаквам от разхода. Само попитах. Че чета на много хора и падат неизгорели пелети и ми стана чудно.
Evgeniy написа:
Е добре де, при колата имаме ограничен обем, в който колкото повече кислород вкараме, ще можем да набутаме още гориво. А охладането само подобрява работата и държи двигателя по-далеч от прегряване.
Защо при котела да искаме охладане? Тези кубици въздух, които трябва да се стоплят отнемат от мощността в горивната камера.
Тихо тихо, да си говорим за котли и горелки!
Aleksandrov68 - напреднал
Здравейте!
Искам да Ви попитам възможно ли е да се монтира пелетна горелка Грейко RB 20 на пиролизен котел Юнкерс 24 кв.
Ще Ви бъда много благодарен за отговора.
Aleksandrov68 написа:
Здравейте!
Искам да Ви попитам възможно ли е да се монтира пелетна горелка Грейко RB 20 на пиролизен котел Юнкерс 24 кв.
Ще Ви бъда много благодарен за отговора.
Струва ми се, че за втори път питаш и за това ще отговоря-може.
andy_forresite - майстор
Пита за пиролизен, а нали за тях се говореше че не се получават добри резултати.
Миро, порцията зависи от това дали базикните се запалват бързо и колко дълго горят. Имах бързо запалващи се пелетчета от чам, които биха станали с подаване на всякакви интервали. Сега горя букови базикни, които се запалват по-бавно и горят по-дълго. Сравнявам с чамовите.
Падат пелети при новите ползватели, които още не знаят какво трябва да се получи.
bai_bradyra - специалист
Miro4774 написа:
Здравейте от къде мога да намеря таблица за изчисляване на дозите за горелка Грейко рб20.
Утре ще ти я изпратя.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: