Най - вълнуващия въпрос зимно време.
togo - специалист
Впрочем мотора на малкия шнек по''рождение '' си е доста шумен(от първия ден на монтажа си с така), а на другите горелки , които съм виждал ,почти не се чува, не знам нормално ли е,доставчика го увърта :Всяка Грейко си била различна ,нали мотора работел и т.н... Аз не смея да го отворя, да не се окаже че после не мога да го сглобя.
n.ganev - майстор
Ако е от по-първите с 12волтовия ел. мотор - са по-шумни. И моята е така.
Новите от преди две три години са с 220волтови и са по-безшумни.
koliaaa - помощник
Здравейте,
Имам проблем с горелката Грейко РБ 20.
Минавайки покрай котелното, чух странен шум. Влязох и какво да видя...горелката е изключена а вентилатора работи на 100%.
Извадих захранващия кабел и пак го включих и отново същото...
Някой имал ли е такъв проблем и как да го реша.
n.ganev - майстор
Най-вероятно е имало проблемче с ел. захранването и платката се е бъгнала. Обади се на инсталатора да ти преинсталира платката и предвиди някаква защита.
koliaaa - помощник
n.ganev написа:
Най-вероятно е имало проблемче с ел. захранването и платката се е бъгнала. Обади се на инсталатора да ти преинсталира платката и предвиди някаква защита.
Платката или софтуера?
filmatoplo - майстор
Веднъж се случи и при мен забиване на платка ,енергото си играеха на цвето музика с тока ,в 17 часа зимата ми се обажда клиент за проблема ,не знаех още как се оправя - направо изкара късмет с мен - почти никой нямаше да помогне в случая два три дни щеше да седи на студено дори и повече . :-D Как се оправи платката ли - ами с тези две неща. :lol:

Прикачен файл

2007_1339_09iz2.jpg
2007_1339_09iz2.jpg (31.93 KиБ) Видяна 2251 пъти

Прикачен файл

ракия_салата.jpg
ракия_салата.jpg (103.05 KиБ) Видяна 2251 пъти
Последна промяна от filmatoplo на пон юни 26, 2017 5:41 pm, променено общо 2 пъти.
Стоян Петришки - специалист
Е точно за това ивелин от другата тема трява теб да търси
n.ganev - майстор
koliaaa написа:
Платката или софтуера?
Ами извикай го и ще се разбере.
togo - специалист
След като смених шнека с нов , сега няма проблеми -не затяга при първоначалното пълнене, както преди.Новият шнек е по-дълъг с около 2 см и леко изстърча от тръбата-може би са разбрали за проблема със скъсяването на шнековете и ги правят малко по-дълги , да има аванс... :? Сега е топло и не се пали горелката , но ще я запаля пробно поне още 2-3 пъти , за да съм сигурен , че проблема е отстранен.
filmatoplo - майстор
Невероятно но факт ,горелка Грейко номер едно още работи безупречно днес я пуснах да топли бгв -три бойлера по 400 литра ,Човека който я купи има хотел и къща , лятото топли водата в хотела ,зимата къщата .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: