Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Makro - напреднал
Вземете си Bisolid Automat и няма да имате тези проблеми !
Автоматизиран котел за дърва , некалибриран чипс и пелети.
Горелката разпалва и допълва мощността на дървата , докато се разгорят добре
След това само модулира с вентилатор горенето на дърва.
Когато дървата започнат да прегарят , горелката се включва на ниска мощност и започва да подпомага загряването на инсталацията до момента в който котела премине изцяло на горелка.
При зареждане на бункера с друго гориво процеса започва отново.
предлагат се 25, 35, 45 kW , скоро и 60 кВ
Makro написа:
Кви проблеми, г-н Е... Макро? Недей окепазява доброто име на Ерато!
Горелката гори, кервана си върви, аз съм си на моя влак.
m.eit - специалист
Makro написа:
Автоматизиран котел за дърва , некалибриран чипс и пелети.
Горелката разпалва и допълва мощността на дървата , докато се разгорят добре
След това само модулира с вентилатор горенето на дърва.
Когато дървата започнат да прегарят , горелката се включва на ниска мощност и започва да подпомага загряването на инсталацията до момента в който котела премине изцяло на горелка.
При зареждане на бункера с друго гориво процеса започва отново.
предлагат се 25, 35, 45 kW , скоро и 60 кВ
Сигурно е по добър от Херца ,който един колега от форума взе че се отърва ! :-D
:weedman:
togo - специалист
Имам прост въпрос,запознатите ако може да дадат отговор.Искам да си купя запалка за ''Грейко", резервна, все пак горелката ми е трета година и всичко става, но няма да я взимам от Грейко-вците, щото е доста по -скъпа.Намерих в други сайтове керамични запалки, но за Грейко пише , че е 300 вата, а нали уж я дават 120 вата? Къде е истината и дали с 300 вата няма да пали по-бързо?Също ще си купя и мотор-редуктор за малкия шнек, защото чувам как при последните секунди на първоначалното зареждане, моторчето вие на умряло.Ако някой знае параметрите на мотора , ще бъда благодарен. :?:
dani731117 - специалист
оборотите можеш да ги измериш но 11 или 16 ще ти свършат работа .другото е настройка . за запалката няма проблем контролера е до 800 вата . мотор-барбекю редуктор - мелор . :supz:
filmatoplo - майстор
Запалките на Грейко са уж 120-130 вата ,не съм ги мерил ,вярвам на думите на производителя .Аз си купувах Японска запалка 1/1 на външен вид като Грейковската май струваше 60 лв .модел В240 от Моторбарбекю . :wink:
togo - специалист
Filmatoplo, аз за същите питах , понеже са по 300 вата.Значи стават.
filmatoplo - майстор
То няма никаква философия щото преди това слушах теории -ма то не може ,ма то иска разстояние ,ма то еди какво си ,нищо неще иска да развиеш 2 гайки :lol:
Rumen89 - специалист
Здравейте отново колеги. Сега отново заплихме Виадруса с горелка рб20 настройките на степените на вентилатора са 45%/43%/41% с иглостни пелети настроена е по температура на водата. На 60 градуса на п3 температурата на изгорелите газове бяха 133 градуса. Горелката е настроена на 75 градуса с хистензинг 10/5/0 след като достигна до п1 температурата на изгорелите газове е 96-105 градуса. Киловатите са 20-10-5 kw Дали според вас така е добре и е пълноценна горелката с този котел?
filmatoplo - майстор
Има ли плочи ,предполагам -Да ,изглежда си в разумни нирми ,горе в ребрата има ли зиг заг шини -те също спомагат за топлообмена .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: