Ти открай време си на малък марж. Това ти е от близката по настройка температура на вентила - 55 вода и 52-51 ти е вентила. Не виждам как трипътния ще прави проблем с този радиатор. При близка настройка вода/вентил не може да качи нависоко защото бързо достига заданието. По този начин към инсталацията се праща по-малко количество гореща вода. Ако сложиш вентила на 45 ще работи през 10 градуса и ще качва по-високи мощности защото ще тласка повече топла вода към радиаторите.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite
- майстор
1168 мнения в "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване."
stoy@n
- специалист
Трипърния вентил ми е от самото начало на 45 градуса. Днес казах на жената да го промени, за да видим дали има инякакво касателство с проблема, но си е същото положение. Сега пак смъкнах температурата на котела на 50 гр. за да видя как ще се държи. Като се прибера и аз като теб май няма да излизам от котелното

andy_forresite
- майстор
Аз не стоя в котелното. Там ходя да пафкам че навън вече е студено.
На бас че като си идеш у вас и цъкнеш от пулта, максималната мощност ще може да се настройва на 3 kw.
От интернет не можеш да свалиш под 5, но от управлението при котела става.
На бас че като си идеш у вас и цъкнеш от пулта, максималната мощност ще може да се настройва на 3 kw.
От интернет не можеш да свалиш под 5, но от управлението при котела става.
andy_forresite
- майстор
Еми явно имаш малка нужда от топлина. Моя гони средна 9 кв за днес за 11 часа работа. Всъщност аз съм пример как НЕ трябва да се строи дом - тясно и дълго. В комбинация с липса на Т.И. нещата не са розови.
Ако някой иска да си купи Торч 3-20 да ми пише. Цената е 3900 лева и не се коментира. Спестяват се 900 лв и се получава веднага. Остатъчна гаранция 2 г. и 10 мес.
Само като се сетя миналата година на -20 как гореше печката пюс радиатор 2500 вата на 75 градуса и как в тази същата стая беше 19 ... Като стане толкова ще ми се иска котелът да е при мен и да седна отгоре му
Ако някой иска да си купи Торч 3-20 да ми пише. Цената е 3900 лева и не се коментира. Спестяват се 900 лв и се получава веднага. Остатъчна гаранция 2 г. и 10 мес.
Само като се сетя миналата година на -20 как гореше печката пюс радиатор 2500 вата на 75 градуса и как в тази същата стая беше 19 ... Като стане толкова ще ми се иска котелът да е при мен и да седна отгоре му
gnt69
- майстор
stoy@n написа:Сигурно е така, не се съмнявам. За сега го гледам само отдалечеНа Анди вентила не му е наред. Ако изравниш температурите на вентила и котела трябва да работи на 3кв. Или вентила е много пъргав и помпата бърза.Към 16 часа го намалих на 50 градуса и вече втори час работи на 3 kW и температурата не пада под 50 градуса. Държи 51-52 градуса.
andy_forresite
- майстор
Защото така
. Този начин за отопление е за хора с малки топлозагуби и/или добри доходи.
Плюс това един досадник по-малко в раздела Отопление.
n.ganev
- майстор
andy_forresite написа:Защото такаНе си прав! Имам клиенти, които си отделиха от мизерните пенсийки ама са доволни. Чета всичко и пак пиша за обърканата най-малко схема с препоръчителен трипътник на Торчу - ама няма как да се вкарва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в котела вода под 50* и да очакваш, че при мах мощност 3кВ и изходяща Т* на котела 52* ще се стоплиш. Иначе прочетох много теория в темите ама пак доста неща не ми се връзват. Този начин за отопление е за хора с малки топлозагуби и/или добри доходи.
Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература