• 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
Абе тия 07-08кг/ч как ги правите бе :shock: :? на мене на първа/модулация/ под 1,4кг/ч не крепи, айде като е по-меко времето 1,2кг може да смъкна ама 0,7-0,8 :-D
bmahob написа:
Абе тия 07-08кг/ч как ги правите бе :shock: :? на мене на първа/модулация/ под 1,4кг/ч не крепи, айде като е по-меко времето 1,2кг може да смъкна ама 0,7-0,8 :-D
Това ме заинтригува и реших да си сметна разхода.
Броих празните торби-175. Е, има 2-3 чувала в бункераа, ма до края на денонощието, да речем- свършили. Получавам 2625кг. Деля на 117 дни, щото запалих на 01.10.2017г.
Резултата е 0,935кг. средно на час.
Горелката не работи постоянно, но когато работи го прави на пълна мощност с 4,7кг. на час. Грижи се да зарежда буфер.
Забравих да спомена, че в едната стая нямам радиатор, та припалвам каминка. Демек, разхода ще е около 3 тона до момента.
Emoooo - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
bmahob написа:
Броих празните торби-175. Е, има 2-3 чувала в бункераа, ма до края на денонощието, да речем- свършили. Получавам 2625кг. Деля на 117 дни, щото запалих на 01.10.2017г.
Горелката не работи постоянно, но когато работи го прави на пълна мощност с 4,7кг. на час. Грижи се да зарежда буфер.
Забравих да спомена, че в едната стая нямам радиатор, та припалвам каминка. Демек, разхода ще е около 3 тона до момента.
Е,че 935гр.на тези минуси отвън. Това си е супер. Ама колко квадрата, бойлер включва ли?
Emoooo - специалист
Emoooo написа:
Трифон П.Трифонов написа:
bmahob написа:
Е,че 935гр.на тези минуси отвън. Това си е супер. Ама колко квадрата, бойлер включва ли?
Защото един мой приятел има същият разход, 90кв. +бойлер, но е с котел
Emoooo написа:

Емо, това е среден разход. Имаше топли дни, когато горелката е работила само 2-3 часа. Топля стотина квадрата с частична изолация на тавана.
Буфера ми е 500 л. с проточна серпентина за БГВ и го играе и бойлер.
И аз съм с котел. Писах по отношение на разхода само.
bmahob - майстор
Ама среден при положение че има часове почивка е друго, мене ме касае както ми го казвате камината гори 24ч/ при среден разход от 0,7-0,8кг/ч :?
martolk - специалист
Колега, 0,7-0,8 е среден разход на час за период от няколко часа през деня. Обобщен дневен разход е около килограм на час.
Ndp007 - специалист
martolk написа:
Ndp007 написа:
Сезона го приполовихме даите да видим кой колко е изгорил.Аз за 3 ммесеца 800 кила.
Колега, ти веднъж в седмицата ли я пускаш тая камина. Ще подведеш някой сиромах с тоя разход. Ако грееш две стаи по 20 квадрата съм съгласен, ама... Така или иначе, както казах по-горе, коментарите за разход са пълна глупост и освен да подведеш някой съзнателно или не, друго не може да се постигне.

ПП: За 80 часа изгорих 115 килограма. И кво от тва?!
Топъл ми е апартамента температурата не пада под 16 17 градуса.Иначе работи основно от 15:30 до 21:30 всеки ден събота и неделя цял ден
Основно работи а 1 и на поддържане като измием чиниите или някой се изкъпи минава на 2. В стаята където е печката радиатора стои на едно демек не се пуска.Иначе общо 3 радиатора боилер 100л и лира и още не съм минал един тон.
bmahob - майстор
Е мче така описано е ок и релистично. Аз я пробвах нон стоп около чувал и половина, като я хванах да се изгаси един път за пет минути.
Ndp007 - специалист
На село едни комшии си сложиха същата обаче къща керпич май няма изолация амен амен 30 кила на ден харчиха и беше още топло времето сега може един бункер да не им стига
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: