• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gorgidanchev - специалист
Не искам помпа. Лятото спират ток за ревизии и тем подобни. Ще се ползва само лятото.Бойлера ще е горе над колектора. Тръбата е на пръти по 5 метра. От един склад в Русе.И кои тръби са по добри на кангал меки или твърдите :?
2v6 - майстор
gorgidanchev написа:
Не искам помпа. Лятото спират ток за ревизии и тем подобни. Ще се ползва само лятото.Бойлера ще е горе над колектора. Тръбата е на пръти по 5 метра. От един склад в Русе.И кои тръби са по добри на кангал меки или твърдите :?
Меките са по-добри когато ти трябва мека тръба - за огъване на серпентини.
Твърдите са по-добри за инсталации - да са си прави.
Благодаря значи от твърдите ще са.Аз така и си мислех.Но друго е да сондирам за мнения.Ще се почва панелката явно. :cooler:
filmatoplo - майстор
С какъв припой ще запояваш и с какъв уред.
Твърд за тръбите на колектора.А мек за ламарината .За по изгодно.Става ли :? Сребърния много бърка в джоба.
Забравих да питам за уреда.Имам горелка и газова бутилка.Току що намерих малка за кислород.Но отдавно не е ползвана.Как мога да я заредя. :? Иначе не знам как ще се оправя с твърдия препой.И по какво се познава за какъв газ е бутилката :? :? :?
2v6 - майстор
gorgidanchev написа:
Твърд за тръбите на колектора.А мек за ламарината .За по изгодно.Става ли :? Сребърния много бърка в джоба.
Забравих да питам за уреда.Имам горелка и газова бутилка.Току що намерих малка за кислород.Но отдавно не е ползвана.Как мога да я заредя. :? Иначе не знам как ще се оправя с твърдия препой.И по какво се познава за какъв газ е бутилката :? :? :?
Кислород се пълни на 150 бара. Кислорода е по-опасен от пропан-бутана!
Питай в газозарядната какви бутилки могат да ти зареждат!
По закон кислород се зарежда в бутилки за кислород, не по-стари от 10 години.
filmatoplo - майстор
Спокойно си го спой с мек припой , аз отговарям - при правилно ползване няма да надвиши 65-70 градуса температура . Аз съм пробвал и това да разпоя спойка с мек припой на тръба пълна с вода - няма такива филми за нищо не може да се разпои . Махни ги тия твърди припои и кислороди - купи си паста за мек припой и самия припой - нека са от една марка . Почиствай с фина шкурка или с оригинални кърпички края на тръбата и фитинга вътре от окис , мажи с паста , вкарвай до откат , нагрявай добре и подай припой към мястото на спойка - овери се че е влезнал материал отвсякаде -готово .
Това го знам ама ако заври :? Отиде всичко пак наново.
filmatoplo - майстор
По твойта термосифонна схема никога няма да има проблеми - как така ще заври , ти си без помпа , отворена система , без налягане .
filmatoplo - майстор
Отделно ще кажа, моя система е вряла при липса на ток седмица и няма проблем , от обезвъздушителя излиза пара и кво от това тръбите бяха с мек припой няма повреда . Долях около 5 литра антифриз наново и системата заработва , системата беше с 20 медни панела за 2000 литра вода с 4 бойлера по 500 литра . За 1 панел не се претеснявай .
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 22

Тема "Въпрос за слънчев колектор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: