Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Power 3 - 3.8 s/45 s/49%
Power 2 - 2.5 s/45 s/46%
Power 1 - 1.5 s/45 s/44%

Относно въздуха довечера ще опитам да кача клипче как гори на първа.
Целта ми на първа е спокоен пламък с ширината на горивната скара, който се извива дъгообразно нагоре с височина около 20 см. над пелетите и излизащ едни 10 см пред муцунката. Цветът на пламъка с пелетите в момента е само оранжев. Не може да стане жълт. Жълт е с другите пелети, които имам. Там пък оранжев не може да стане...
-penata- - специалист
andy_forresite написа:
Power 3 - 3.8 s/45 s/49%
Power 2 - 2.5 s/45 s/46%
Power 1 - 1.5 s/45 s/44%

Целта ми на първа е спокоен пламък с ширината на горивната скара, който се извива дъгообразно нагоре с височина около 20 см. над пелетите и излизащ едни 10 см пред муцунката. Цветът на пламъка с пелетите в момента е само оранжев. Не може да стане жълт. Жълт е с другите пелети, които имам. Там пък оранжев не може да стане...
Значи като го направя
3степен 5.0-45-въздух53
2 4.0-45-въздух50
1 2.2-45-въздух47
Работи трета втора първа вдига 59при зададени 60 итам остава на втора минава ако е много
студено но котела е много черен вчера му намалих въздуха 49 47 44 леко е по сив сега да не би да ми е силен много въздуха
-penata- - специалист
-penata- написа:
andy_forresite написа:
Power 3 - 3.8 s/45 s/49%
Power 2 - 2.5 s/45 s/46%
Power 1 - 1.5 s/45 s/44%

Значи като го направя
3степен 5.0-45-въздух53
2 4.0-45-въздух50
1 2.2-45-въздух47
Работи трета втора първа вдига 59при зададени 60 итам остава на втора минава ако е много
студено но котела е много черен вчера му намалих въздуха 49 47 44 леко е по сив сега да не би да ми е силен много въздуха
Или пък горивото е много не знам
gunpowder - специалист
-penata- написа:
Или пък горивото е много не знам[/quote]

При черен котел или горивото е много или въздуха малко според мен вдигни въздуха , при мен е сив до бял с обороти 900/1050/1200 отговарящи на 47/55/63
-penata- - специалист
gunpowder написа:
-penata- написа:
При черен котел или горивото е много или въздуха малко според мен вдигни въздуха , при мен е сив до бял с обороти 900/1050/1200 отговарящи на 47/55/63[/quote]
Вдигах го до 57 на трета няма разлика в цвета на котела самоче пламъка става много нисък и около дупките за въздуха остава празно
gunpowder - специалист
3степен 5.0-45-въздух53
2 4.0-45-въздух50
1 2.2-45-въздух47
студено но котела е много черен вчера му намалих въздуха 49 47 44 леко е по сив сега да не би да ми е силен много въздуха[/quote]
Или пък горивото е много не знам[/quote]

При тези настройки според моята таблица ако паузата ти е 45 сек. / цикъла съответно 48/49/50 / / то ти си на предела на мощността на горелката на 3-та степен около 19-20 кВт , което според мен не е нужно . Мисля ,че повече от 17 не са ти необходими . За първа и втора пробвай с 7 и 13 кВт . Пробвай намали горивото , а въздуха остави така и наблюдавай горенето дали пелетите остават много навътре или заемат почти цялата паничка на горелката . Ако се натрупват по в средата намали въздуха с 1-2 % ако пък бягат навън го вдигни пак с толкова .
-penata- - специалист
Довечера ще го пробвам с тези настройки където ми ги даде анди ще видим как ще е
gunpowder - специалист
-penata- написа:
gunpowder написа:
-penata- написа:
При черен котел или горивото е много или въздуха малко според мен вдигни въздуха , при мен е сив до бял с обороти 900/1050/1200 отговарящи на 47/55/63
Вдигах го до 57 на трета няма разлика в цвета на котела самоче пламъка става много нисък и около дупките за въздуха остава празно[/quote]

Другия вариант за черен котел което се случи при мен е гадни пелети / промишлени дето им викат/ .Аз купух 100 кила такива да ги пробвам котела беше мн черен и се оказа , че имат и стръкове от слънчоглед вътре / намерих парчета в чувалите/ , а не само шлюпка . Ако при теб това е причината надали ще успееш да избелиш котела няма смисъл да се мъчиш гледай да докараш добро горене .
gnt69 - майстор
-penata- написа:
Довечера ще го пробвам с тези настройки където ми ги даде анди ще видим как ще е
Как е кутията уплътнена ли е. На пелетите им трябва въздух точно където трябва.
andy_forresite - майстор
-penata- написа:
...или горивото е много...
Приближаваме целта. Опитай с моите стойности и ако нещо не е добре, с другите ще ги улучим.
Аз съм с прагове 7/4/0°, зададена 63° и температура за помпата 53 (включва на 54 и изключва на 52°.
При 6/2/0 и зададена 60 ще работи до 58 на втора и тогава ще мине на мощност 1. Съответно на 54 ще премине от трета на втора. Тоест втора ти е от 54 до 58, а първа има само два градуса да варира - от 59 до 60. На 61 ще отиде в "поддържане", което не е добре. Разпъни ги леко - да кажем 6/3/0 или 7/4/0 и задай повече на водата щом имаш изолация и стаен. Вдигни на 68-69 градуса. Ти с 58-59 го гъделичкаш този котел и термостатът се чуди да я гася ли тая горелка, да чакам ли, колко още да чакам... Подай газ! Задал съм ти 15 kw, 10 kw и 6 kw. С правилен вятър не може да не ги развие.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: