Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Virtex написа:
andy_forresite написа:
То се е видяло че гоним 900 стр, което е ужасно за всеки отворил темата да чете за грейко, но да подчертая, че или трябва да се каже "пауза", или "цикъл".
Приемат се предложения какво може да се подобри за темата с тези 900 страници :-D Защото търсенето на информация в нея може да бъде леко затруднено понякога :).

Не съм тръгнал да чета всичко засега, но предполагам може да се изготви нещо като "полезна информация за..." и да се сложи в първото мнение. Но това ще бъде трудоемко.
Не може, според мен. Който търси, намира. Оправните знаят как да търсят.
Има Гугъл търсачка, Форумна търсачка.....
Кой ще се наеме да подреди, систематизира, класифицира информацията, дори и само в тази тема. Да речем, че някой го стори.Пак ще се налага да знаеш как да си го намериш инфото.
Задаваш правилна команда и се изпълнява. Грешнен въпрос, кръгло с дупка. Също като едно време https://www.vbox7.com/play:786fd63d

Пената, въведи в табличката по висока калоричност. Това ще ти намали подаването, при равни други условия. Иначе, трябва да увеличиш кислорода, но пък пушека ти е много горещ. Това означава ниско КПД.
Омагьосан кръг, от който трябва да намериш начин да излезеш или да направиш нещо против уроки.
С последното се шегувам. Желая ти успех! Също и на дистанционните. Понякога се получава.
gunpowder - специалист
-penata- написа:
-penata- написа:
-penata- написа:
Нямам дани за калоричността
Анди вкарах тези настройки и изчаках около час вдигна 56-57градуса и не иска повече при зададени 63 гори на втора само
Между другото имам термометър за димни газове показва 160градуса при 56-57градуса на котела като гори на втора степен
Явно доста температура отива в пространството . Пробвал ли си / ако не си го направил вече де / да позатвориш малко клапата отзад на комина . Помня ,че каза , че имаш ламарини в котела явно не вършат много работа щом димните газове са толкова високи
andy_forresite - майстор
Penata, вдигни температурата на водата. Естествено че ще гори на втора. Осем стаи плюс две лири и конвектор в коридора, може би и някой пропуснат бойлер... сериозна работа. Няма как да видиш мощност 1. То може, но е грешно. На теб целта ти е да стоплиш стаите и стайният да даде начало на гасенето на горелката. Увеличи температурата на водата още - 68-70°. И на 57 ще се стоплите, но ще е по-бавно. Все пак навън е колко ... поне 10 градуса в момента ... при мен.
-penata- - специалист
gunpowder написа:
-penata- написа:
-penata- написа:
Анди вкарах тези настройки и изчаках около час вдигна 56-57градуса и не иска повече при зададени 63 гори на втора само
Между другото имам термометър за димни газове показва 160градуса при 56-57градуса на котела като гори на втора степен
Явно доста температура отива в пространството . Пробвал ли си / ако не си го направил вече де / да позатвориш малко клапата отзад на комина . Помня ,че каза , че имаш ламарини в котела явно не вършат много работа щом димните газове са толкова високи
Затварял съм я в началото като сложих горелката но нямах термометър тогава сега е отворена
-penata- - специалист
andy_forresite написа:
Penata, вдигни температурата на водата. Естествено че ще гори на втора. Осем стаи плюс две лири и конвектор в коридора, може би и някой пропуснат бойлер... сериозна работа. Няма как да видиш мощност 1. То може, но е грешно. На теб целта ти е да стоплиш стаите и стайният да даде начало на гасенето на горелката. Увеличи температурата на водата още - 68-70°. И на 57 ще се стоплите, но ще е по-бавно. Все пак навън е колко ... поне 10 градуса в момента ... при мен.
Анди по принцип подържам 23градуса 24 часа в денонощието защото имам малко бебе и оспява да ги подържа но ме дразни че е черен котела и пуши през комина няма добро изгаряне товами е проблема
markoscbr - специалист
Мойте уважения към Анди тези стойности които си му дал са малки .
Пена въведи на горелката тези стойности
10,5/45/53 степен 3
5,5/45/47 степен2
4,5/45/44. Степен 1
След 24 часа работа може и прекъснато горенето трябва да се оправи
С този минимален старт който ти е дал Анди няма как да достигнеш поне 60* имай в предвид че тя модолира като стигне зададените 63* ще мине в изчакване това не е желателно .
В последствие може по малко да намаляш въздуха с процент ,160* са много исходящи газове ,засега въведи тези стойности и пробвай
andy_forresite - майстор
В такъв случай напиши откъде си, ако желаеш помощ на място от съфорумник.
Аз и още един човек (писали сме малко по-напред) не може да променим печерняването. Сега горя едни 8 милиметровици, с които черното е непостижимо. Колкото и да оплесквам настройките, няма да има пламък, няма да топли, ще прави глупости, но черно никога няма да стане. Обратното е с един 6 мм местно пр-во. С тях пък каквото и да правя, котелът почернява. Това не ме притеснява.

Последно колко подава неговия шнек, че аз помня едни 48 кг и 600 грама за 1 час?
-penata- - специалист
andy_forresite написа:
В такъв случай напиши откъде си, ако желаеш помощ на място от съфорумник.
Аз и още един човек (писали сме малко по-напред) не може да променим печерняването. Сега горя едни 8 милиметровици, с които черното е непостижимо. Колкото и да оплесквам настройките, няма да има пламък, няма да топли, ще прави глупости, но черно никога няма да стане. Обратното е с един 6 мм местно пр-во. С тях пък каквото и да правя, котелът почернява. Това не ме притеснява.

Последно колко подава неговия шнек, че аз помня едни 48 кг и 600 грама за 1 час?
Да толкова подава
-penata- - специалист
markoscbr написа:
Мойте уважения към Анди тези стойности които си му дал са малки .
Пена въведи на горелката тези стойности
10,5/45/53 степен 3
5,5/45/47 степен2
4,5/45/44. Степен 1
След 24 часа работа може и прекъснато горенето трябва да се оправи
С този минимален старт който ти е дал Анди няма как да достигнеш поне 60* имай в предвид че тя модолира като стигне зададените 63* ще мине в изчакване това не е желателно .
В последствие може по малко да намаляш въздуха с процент ,160* са много исходящи газове ,засега въведи тези стойности и пробвай
Markos това са прекалено големи стойности ако я направя на 10,5 ще прелива отвсякъде
Tzinata - специалист
Значи като го направя
3степен 5.0-45-въздух53
2 4.0-45-въздух50
1 2.2-45-въздух47
Работи трета втора първа вдига 59при зададени 60 итам остава на втора минава ако е много
студено но котела е много черен вчера му намалих въздуха 49 47 44 леко е по сив сега да не би да ми е силен много въздуха[/quote]
Абе човек,котела е черен поради една от две причини: 1.Въздуха е МАЛКО,а не много (или дозите са ти големи)
2.Пелети в които има много смола или лепила,или пластмаса.
Решение:
1.Пробвай намали секундите с малко.Примерно 0.5 макс до 1.Не вентилатора.Вземи си термометър (ако нямаш) за димните газове и по него правиш силата на вятъра.Гледай да не надхвърлящ 140°.
2.Пробвай други пелети.Но за да видиш резултат вземи минимум 10 чувала,че пак ще има настройки.
Успех :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: