• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
startx - специалист
velinsl написа:
startx написа:
към камината тр да имаш един предпазен клапън за налягане които монтираш в мокро помещение ... и един манометър налягането мине ли 2 бара изплюва водата ...
Да бе, вярно. Прав си! Сега го видях, само че е на 3 бара вече. Клапана трябва да ли са подменя през известно време?
Като я взех видях дисплея и едно "дистанционно за автомобил" и останалото не съм го и отварял. Бях доста впечатлен само от от това. Все ендо бях купил "нов" автомобил(ама леко ударен).
Затворената система как се пълни при условие, че ще има и тръби над касите на вратите на височина дори? Мисля да ползвам дестилирана вода. Според мен е редно съдът за доливане с вода да бъде най-високо. ДО колокот знам има специално такива съдове - за отворени системи и за затворени.
при положение че камината ти я пуснеш под налягане не виждам какъв е проблема че тръбите са ти над вратите ... за дестилирана вода ... ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ...
Здравейте имам 13 - ка от 2 месеца, не видях в темата да има оплаквания или проблеми.
На моята гръмна платката в работен режим на 6 май, още чакам нова от сервиза.
Това ако се случи пак зимата ще ми замръзне и потроши цялата инсталация.
grants - специалист
Най-вероятно проблема да идва от нагревателя, който е и най-големия консуматор в камината. Виж кога и как е настроен да вкл/изкл , също огледай добре връзките после като ти я върнат и монтират да няма нещо хлабаво по силовите вериги, че иначе почва да искри, нагрява, топи се каквото има и като даде на късо ... бум :) Аз до сега съм чул само за един подобен проблем.
Поздрави !
Raij - специалист
При монтаж есента кабела за ел.захранването даваше фаза и на зануляването при огъване как не стана беля незнам. Китайска му ти работа.
startx - специалист
Raij написа:
При монтаж есента кабела за ел.захранването даваше фаза и на зануляването при огъване как не стана беля незнам. Китайска му ти работа.
един вид искаш да кажеш че
проблема ти е бил в инсталацията на собствеността ... (по точно парлапанин ел. техник )
Raij - специалист
startx написа:
Raij написа:
един вид искаш да кажеш че
проблема ти е бил в инсталацията на собствеността ... (по точно парлапанин ел. техник )
На приятел кабела който доиде с камината беше дефектен.
martolk - специалист
До колегата с новата камина, който питаше за вход/изход за какво е... На оградения в бяло изход се монтира предпазен клапан (ако не бъркам беше на 3,5 бара). Клапана би следвало да е включен в окомплектовката на камината (в кутийка в бункера за пелети). Този клапан служи за принудително автоматично сваляне на налягането в затворената система, ако премине посочените стойности. Добре е да се изкара тръба до помещение с канализация, за да може да се изтече част от флуида при нужда. В моя случай това би било трудно, затова съм сложил малък съд, в който да се оттече. Като цяло ако се поддържа оптимално налягане на системата и няма някаква поведа на съоръжението, не би следвало да излиза нищо от там.
Относно захранващия кабел включен в комплекта - изхвърлих го още щом го видях и сложих друг. Просто личи ниското качество на изработка.

И аз има питане, ползвате ли автоматични обезвъздушители и съответно какви. Имате ли наблюдения за това как се вържат различните модели и марки?
Някой да е ползвал слънчогледови пелети в каминките ни ???
martolk - специалист
kalinkazla написа:
Някой да е ползвал слънчогледови пелети в каминките ни ???
Колега, тя с дървени А1 plus се справя трудно, а за слънчоглед не ми се мисли. По-добре си спести главоболията.
grants - специалист
Колеги не мислите ли, че е време да си измайсторим по една нова кошничка за нашите камини преди да е почнал сезона :? Аз бих се наел със задачата да пусна някакъв примерен чертеж, спрямо това което съм тествал и видял като резултат. Най-добре ще е да се отлее някъде, но незнам цената колко ще излезне.
Предполагам ако се съберем няколко човека ще падне.

Поздрави :partyman:
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: