• 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
В тези горелки има подаване на въздух точно в кръга на горивната камера,разгледайте устройството на подобни дават разрези.
zaza73 - специалист
Въздуха се подава в голямата чиния и преминава през около 680-700 отвора с f 4.
Гофрето което се вижда - през него само се запалва .Ако се опита да се запалва в средата...се образуват обратни газове и се получава лепкав катранен наклеп.... Горенето се извършва в средната част на пипата....След загасване , пелетите които са в трабата бавно изгарят.Остава пепел в трабата , която по никакав начин не пречи на следващото запалване....
zaza73 - специалист
Имам идея за подаване на вторичен въздух над питата на която се извършва горенето (някаде по средата на пламъка) , но за сега по-важно за мен е да разбера дали мога да разчитам на горелката за този отоплителен сезон.. :yawinkle:
zaza73 - специалист
А ето и бункера...

Прикачен файл

20160715_154930.jpg

Прикачен файл

20160715_154937.jpg

Прикачен файл

20160716_152512.jpg

Прикачен файл

20160716_152447.jpg

Прикачен файл

20160716_152441.jpg
zaza73 - специалист
Ето и малко видео с първия тест:
http://www.vbox7.com/play:0ac362e644
и тук на по-малка мощност:

http://www.vbox7.com/play:b3daf79b96
zaza73 - специалист
filmatoplo написа:
В тези горелки има подаване на въздух точно в кръга на горивната камера,разгледайте устройството на подобни дават разрези.
Днес намерих снимките , които исках да ви покажа.Въздуха за горенето минава през отвора който се вижда.Самия детайл намерих в отпадаци...от там пазарувам.Мисля , че е от помпа използвана в млекопреработването...не знам точно..

Прикачен файл

20160705_153758.jpg
шоп - майстор
Перфекттен си! Това си е почти готов елемент за главата на горелката. Въздухът ще получава и завихряне, което подпомага оптималното изгаряне.
zaza73 - специалист
шоп написа:
Перфекттен си! Това си е почти готов елемент за главата на горелката. Въздухът ще получава и завихряне, което подпомага оптималното изгаряне.
Да...По време на горене , пламъка се завихря (нищо , че отворите на тавата са вертикални).Днес отново палих горелката...Работи си перфектно.Не е почиствана повече от седмица , а това беше едно от заданията :supz:
А това на снимката е Eternet=>RS232

С него управлявам горелката от кадето поискам....стига да имам интернет...

Прикачен файл

20160815_211353.jpg
шоп - майстор
Как сте решили въпроса с обратният огън?
zaza73 - специалист
шоп написа:
Как сте решили въпроса с обратният огън?
Ами сложил съм един самовъстановяващ се терморегулатор на входната траба за пелети .Но обратен огън не мисля че може да се върне.
Захранващата ми тръба не е пълна постоянно с пелети....Вътрешния шнек предвижва само дозата ...Останалата част от шнека е чиста.А като стана въпрос за шнека...Ето и снимка на него..Видоизменил съм го с обратна спирала в предния край..

Прикачен файл

20160827_120128.jpg

Прикачен файл

20160827_120118.jpg
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията: