• 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
ако шлакува това пречи на малкия шнек .
maistora1965 - специалист
n.ganev написа:
Възможно е дори ипясък да има. Преди малко бях при една горелка която повръща пясък.
Повръща звучи гадно но пък ако пясъкът е златоносен :rolleyes:
filmatoplo - майстор
всичко има в пелетите
alex_serviz - специалист
Те слънчогледовите няма как да не образуват шлака щото са по-мазни. И това става и с други горелки ( лично проверено и изстрадано от мен! ). Що се касае до "пепелта" - при мен стават като "пуканки" с голям обем и нищожна плътност. Като ги хванеш и стават на прах. От маслобойната в Покрайна, от където се зареждам вече са само пакетирани ( чувалчета по 25 кг. ).
Ruseff - специалист
Ако са от пресован слънчоглед за олио,да,има остатъчна мазнина.Аз вземам само от люспа,правят малко нагар по паничката,веднъж на 15 дни го изстъргвам, лесно се чисти и не е проблем.
alex_serviz - специалист
Твърдят, че са от люспата, но кой знае. Правят си нагар в огнището...
milenskior - специалист
Днес се случи нещо странно с горелката(по скоро с електрониката).
Отивам да я вида и да сложа пелети и гледам дисплея свети, но никакви символи по него. Иначе горелката гори. Натиснах всички бутони, чува се звук, но нищо не се вижда на дисплея.
Както си гореше и дръпнах кабела за минута и след като го включих се оправи и сега си показва всичко по него.
Нещо явно беше забила системата, но пък горелката си бачкаше само на дисплея нямаше никой.
kalin72 - майстор
Ха, на контролера на Интиел, за трипътния ми винтил, се получава така, когато котела е над 80 градуса топъл :) Оправя се след време, когато спадне температурата...дали няма нещо общо с температурата на околната среда??
milenskior - специалист
Едва ли е от околната температура, тъй като днес при нас беше около 10 градуса, а пък горелката току що беше запалила от таймера си и котела още беше студен.
ico_3 - специалист
Как да направя горелката да работи по дълго време на по ниска мощност управлява се от стаен термостат и виждам че когато се запали работи на P3 почти до достигане на зададената температура това са ми настройките в момента
Cleaning setup
Fan 20 sec
Cleaner 1 sec
Statrting setup
Retries 3
F.Load 130 sec
Ignition setup
Heater 00sec
Fan 48% 6 min
Fan 48% 6 min
Unfolding setup
Time 1 230 sec