Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
А, да, по Дезире може да си чакаш
Kondor1 - специалист
Газов котел може ли да е източник на въглероден окис? В тая статия пише "природният газ не съдържа въглероден оксид" - това значи ли, че няма как да има изпускане на CO от газов котел? С други думи, има ли смисъл да се слага датчик за CO?
Antonii - специалист
Както при всяко въглеводородно гориво при горенето си може да се получи и СО.
Но това може да стане само при некоректна работа на котела (повреда).
Иначе СО си го има и при добива на природния газ в много малки количества, но при горенето става на СО2.
Kondor1 - специалист
Доколкото знам проблемът става, ако има недостиг на въздух и непълно изгаряне. Не ми е ясно, ако примерно има дупка в тръбата за изгорелите газове, които излизат навън и през нея излиза малко количество в стаята, достатъчно малко за да не мирише на пушек - може ли по такъв начин да се натрупа CO?
ESPACE - майстор
Няма как да стане защото тръбопровода е коаксиален, тръба в тръба. Дори и да се образува СО и да има изтичане от вътрешната тръба по която се изхвърлят изгорените газове, то те ще бъдат засмукани от входящия поток и пак ще минат през горивната камера. Така е при котлите със затворена горивна камера и вентилатор за димните газове каквито са 99% от котлите, които се монтират.
Здравейте!Порових в темите за отопление на газ,но не открих подобен "проблем",като при мен,затова отварям тази тема.От около 7-8 месеца съм с изградена инсталация включваща: Bosh Condens 2500w 28-1 + CT 100+3бр панелни радиатори 1800х600 по 3,5kw всеки /за 3бр. стаи по 16кв./+ вентилаторен конвектор 7kw+ лира за баня/мисля,че 1,2 kw/.Системата е с медни тръби, последователна, като последна точка е конвектора в хола/32кв.м/.Проблемът който забелязвам е,че първа стая с първа точка от системата е най - хладна,следващата е по-комфортна,третата още по-добре,а холът с конвектора най-бързо се сгрява и съответно е най-топъл...в банята положението също е назадоволително... Терморегулаторът е монтиран в хола,температурата е нагласена на 23 градуса.Котелът се включва изключително рядко,холът държи 23 гр. Но при неработещ котел е едно некомфортно...особено в стаите с радиаторите...не знам дали обяснявам правилно,но сякаш радиаторите не смогват да стоплят за разлика от конвектора.Може ли да помоля за съвети,какви настройки на вода,температура или нещо друго да направя за да постигна по-равномерна работа на цялата система?
шоп - майстор
Проектант на системата имате ли? Майстор, който взе парите?
Зададохте ли им тези въпроси?
Иначе е нормално при радиатори, вентилаторен конертор 7 киловата + лира ако не е балансирана системата да има проблеми.
С прости думи в една стая да сме по потник, а в другата с ватенка.
вт ное 13, 2018 5:40 pmSpong написа:
...
Защо не зададе въпроса си в закачената тема, че като отимам твоят проблем- дай Боже скоро, да намеря решението лесно?
ydraganov - помощник
Ами сигурно и сам се сещаш, че конвектора бързо постига желаната температура, след което термостата гаси котела. Допускам, че хола ти е голям и затова там имаш конвектор. Ако по някакъв начин свалиш мощността на конвектора (по ниска степен на вентилатора и/или притваряне на крана на вх вода) ще се увеличи времето през което котела работи и вие се чувствате комфортно. Така ще се повиши и температурата в др помещения. Ако това не помогне, смяна на конвектора с радиатор с размер пропорционален на площта на стаята със същата пропорция като в останалите стаи.
Аз съм потребител, а не майстор, но чета доста, а и ползвам по-малкото братче на твоя котел с което се разбираме добре. Успех!
andy_forresite - майстор
Този конвектор има ли управление? Аз не бих сложил термостата в тази стая. Бих го преместил в първата и щях да регулиран потока гореща вода през всеки радиатор - притварям в топла стая и отварям в студена стая. Имаш ли някакви кранове по радиаторите?

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: