Най - вълнуващия въпрос зимно време.
liusien - специалист
съб юни 01, 2024 3:20 pmТрифон П.Трифонов написа:
Като търсиш само цената ли гледаш?
Прочете ли написаното с червено?
Попита ли търсачката на форума?..............
Да, гледам цената, а и как е направен бойлера! Неръждаем казан гарантира много по-дълъг период на ползване, според мен! Водата в София е мека, не е варовита и няма да има проблем! Когато си изясня проблема с разликата на газовите котли, вече ще предприема стъпки към закупуването на избора ми и монтажът им! Въпросната модулираща помпа, предполагам, че има отношение към по-икономичното ползване на газ, нали така? Идеята ми е да направя такава комбинация от уреди, при която днес може да дам повече пари, но те във времето да се изплатят като плащам по-ниски сметки за газ!
LazarGanev - "Велик майстор"
съб юни 01, 2024 3:12 pmliusien написа:
Може би, намерих най-добрия бойлер за момента! НЕРЪЖДАЕМ, а и много по-евтин от тези, които намирах до сега!!! Има с лява и дясна серпентина! Цената му е 1 170 лева.

https://shishkov.bg/%D0%B2%D0%B5%D1%80% ... D0%B4.html
Бойлерът е супер, само една каминка с водна риза трябва да му избереш
liusien - специалист
съб юни 01, 2024 10:26 pmLazarGanev написа:

Бойлерът е супер, само една каминка с водна риза трябва да му избереш
"Каминка" ли????????? :shock: :shock: :shock: И, за какво ще ми е тя? Да си я нося под мишницата, белким някъде ми влезе в употреба????????? :? Май започвате да се забавлявате на моя сметка, гледайки ме как се пека на бавен огън!.......... Преди време хвърлих едни пари за котел, който се оказа много мощен за нуждите ми, а сега започвам да си мисля, че отново ще хвърля други пари за нещо което или ще ми върши добра работа, или отново ще са пари на вятъра!!! Нищо не казвате за газовия котел!... Кой да взема? По-евтиния, или този с модулиращата помпа?! Каква работа върши въпросната модулираща помпа? Омръзна ми да си бия главата в стената, но...... Май пак ще играя на ТОТО! Ще купя на сляпо (без да знам какво точно търся) някакъв котел, а след това, или ще съм доволен, или отново ще хвърлям грешни пари!!!!!!!!!!!!! :evil: Един вид, ще се уча от грешките си, лошото ще е, че уроците ми ще са прекалено скъпи за мен!!!!!!!!! Аз си мислех, че от практиката ви, имате впечатления кой вид газов котел как работи и без да пишем романи тук, с няколко думи казвате какъв да е той - този, който е най-икономичен в употребата на газ...... Май много започнах да си мисля.............. :-D
нед юни 02, 2024 4:18 amliusien написа:
"Каминка" ли????????? :shock: :shock: :shock: И, за какво ще ми е тя? Да си я нося под мишницата, белким някъде ми влезе в употреба????????? :? Май започвате да се забавлявате на моя сметка, гледайки ме как се пека на бавен огън!.......... Преди време хвърлих едни пари за котел
Как за какво ти е каминка - за този бойлер, който си избрал! За какво ще го купуваш иначе? Въпреки оскъдната и противоречива информация (съвсем нормално за безхаберието ма този несериозен производител), човек с опит може да разбере, че това не е бойлер със серпентина, а с мантел, което означава, че той може да се ползва само в отворена ОИ, а газовият котел не може да работи в такава, може да го ползваш само с камина. Перфектна комбинация според производителя - неръждаем бойлер + ръждаема камина😂. liusien, мързи ме да търся назад в темата, но имам спомен, че като купува предния котел, пак имаше няколко страници обяснения и пак пренебрегна моите съвети, после съжаляваше. Може и да бъркам и писанията да са били след покупката, не помня. Сега пак ти казах каква ти е перфектната комбинация за теб, ти продължаваш да търсиш под вола теле! И да обвиняваш, че не сме ти давали съвет, а да се забавляваме! Колкото до котела - няма 2 вида котли в ценовата листа и никога не е имало. Просто от един момент нататък помпата стана модулираща, което стана задължително за ЕС. Тази цена от 1800лв никога не е била актуална в Бг, може котелът да е неофициален внос от друга държава, което ще породи проблеми с монтажа, узаконяването, гаранционен и извънгаранционен сервиз. Но както казах - всеки е господар на парите си! Не знам за кой път вече казвам - котел не се купува от сайт, а от инсталаторска и сервизна фирма, която да поеме сервиза му след това в годините. Това не е телевизор или компютър. Избери си фирма, получи оферта, обстждайте ги заедно тези неща, форумът е само за ориентир. Желая ти успех тозинпът
liusien - специалист
нед юни 02, 2024 6:50 amLazarGanev написа:
нед юни 02, 2024 4:18 amliusien написа:
"Каминка" ли????????? :shock: :shock: :shock: И, за какво ще ми е тя? Да си я нося под мишницата, белким някъде ми влезе в употреба????????? :? Май започвате да се забавлявате на моя сметка, гледайки ме как се пека на бавен огън!.......... Преди време хвърлих едни пари за котел
Как за какво ти е каминка - за този бойлер, който си избрал! За какво ще го купуваш иначе? Въпреки оскъдната и противоречива информация (съвсем нормално за безхаберието ма този несериозен производител), човек с опит може да разбере, че това не е бойлер със серпентина, а с мантел, което означава, че той може да се ползва само в отворена ОИ, а газовият котел не може да работи в такава, може да го ползваш само с камина. Перфектна комбинация според производителя - неръждаем бойлер + ръждаема камина😂. liusien, мързи ме да търся назад в темата, но имам спомен, че като купува предния котел, пак имаше няколко страници обяснения и пак пренебрегна моите съвети, после съжаляваше. Може и да бъркам и писанията да са били след покупката, не помня. Сега пак ти казах каква ти е перфектната комбинация за теб, ти продължаваш да търсиш под вола теле! И да обвиняваш, че не сме ти давали съвет, а да се забавляваме! Колкото до котела - няма 2 вида котли в ценовата листа и никога не е имало. Просто от един момент нататък помпата стана модулираща, което стана задължително за ЕС. Тази цена от 1800лв никога не е била актуална в Бг, може котелът да е неофициален внос от друга държава, което ще породи проблеми с монтажа, узаконяването, гаранционен и извънгаранционен сервиз. Но както казах - всеки е господар на парите си! Не знам за кой път вече казвам - котел не се купува от сайт, а от инсталаторска и сервизна фирма, която да поеме сервиза му след това в годините. Това не е телевизор или компютър. Избери си фирма, получи оферта, обстждайте ги заедно тези неща, форумът е само за ориентир. Желая ти успех тозинпът
Здравей, Лазаре! Моля те, не ми се сърди за написаното! Неведнъж пиша, че не разбирам, затова се обръщам за съвет тук. Оценявам съветът ти който ми даде за бойлерът TESY!!! При разговор с мой приятел, който работи в строителството, той ми каза за по-евтините неръждаеми бойлери. Зарадвах се, че ще намеря нещо много по-надеждно, като имам пред вид, че гаранцията на водосъдържателя е 10 години! Както и да е... Казваш, че не стават - добре, ще те послушам! В бойлерът, който ми препоръча, ме смущава, че ЕНЕРГИЕН КЛАС - "С"... Това за мен означава, че той бързо губи температурата на водата, което ще довежда до по-честото включване на газовия котел за да дотопли водата в бойлера! Сега потърсих по съветът ти инсталаторска и сервизна фирма. Попаднах на БГ Терм ООД... От тази фирма купих сегашния си котел, който работи безупречно без никаква намеса на сервиз за смяна на дефектирали части! Ще им звънна по телефона да попитам какви са условията им - те ли ще махнат сегашния котел и да монтират новия или това ще е мой ангажимент?! Ще изпратят ли техник, който да направи оглед на помещенията които се отопляват и на инсталацията която съм направил? Имат ли модела бойлер който ми препоръча или по-добър?! Сервиза и гаранцията те ли ще ми ги осигурят и всичко за което се сетя?! Ако има по-добра фирма от БГ Терм, ще съм благодарен за съвет към коя друга да се обърна!
Сега от мен - желая ти приятен почивен ден! :)
А как разбра, че двойно по-скъпият бойлер от твоя линк е с по-висок енергиен клас. Според мен той изобщо няма енергиен фиш, защото никъде не е показан енергийният клас или топлозагубите. Кой казва, че енергиен клас С е зле? Всичко е въпрос на търсене и предлагане. Теси имат бойлери с енергиен клас А, но са по-скъпи и малко се търсят. Този,м който съм ти препоръчал е с топлозагиби 1,6 кВтч/24ч, което през цената на газа означава около 10ст/24ч или 3лв/месец. През отоплителния сезон това не са загуби, тъй като тази топлина остава в къщата, ползва се и спестява от работата на радиаторите. Значи за загуби можем да говорим само извън отоплителния сезон - 6 месеца по 3лв = 18лв за година. Котелът има хистерезис 7 градуса, т.е. ако зададеш температура в бойлера 45*С и котелът изключи, после ще включи чак, когато температурата в бойлера падне на 38 - веднъж или 2 пъти дневно, ако няма консумация. БГ Терм не са инсталаторска фирма, а търговска и със сервиза са доста трудни, особено с извън гаранционния, но пак е доста по-добре от разни сайтове, които гледаш.
liusien - специалист
нед юни 02, 2024 4:18 pmLazarGanev написа:
................ БГ Терм не са инсталаторска фирма, а търговска и със сервиза са доста трудни, особено с извън гаранционния, но пак е доста по-добре от разни сайтове, които гледаш.
Да, на бойлера не пише какъв е енергииния му клас, но аз се хванах за това, че е неръждавейка! Сегашния котел сам си го монтирах и свързах с водата и електроинсталацията. От сервиз дойде техник, който го свърза с газта и след направените проби от него, ми завери гаранционната карта! Не виждам защо да давам пари за нещо, което мога и сам да си направя!...
нед юни 02, 2024 6:51 pmliusien написа:
Сегашния котел сам си го монтирах и свързах с водата и електроинсталацията. От сервиз дойде техник, който го свърза с газта и след направените проби от него, ми завери гаранционната карта! Не виждам защо да давам пари за нещо, което мога и сам да си направя!...
Принципно това може да го договориш с всяка фирма
Имам проблем с Котел Bosch Condens 2300 W . В момента работи само за затопляне на вода , но спира топлата вода и включва отоплението на радиаторите , а те са изключени от котела ! Не изписва никакви грешки ! След известно време се оправя този проблем сам и така до следващия път ! Моля ако някой знае или от какво и може ли да се поправи да каже , че иначе от майстори трябва да подменя всички части на котела ! Благодаря !
Обади се колцентъра на Бош да ти пратят сереизна фирма, какви са тези "майстори" , дето го гледат и се почесват. Проблемът е елементарен, ама козата си сака пръч. Ако е в региона на Варна - обади се, ще го оправим.

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: