ср юни 05, 2024 5:23 amLazarGanev написа: Обади се колцентъра на Бош да ти пратят сереизна фирма, какви са тези "майстори" , дето го гледат и се почесват. Проблемът е елементарен, ама козата си сака пръч. Ако е в региона на Варна - обади се, ще го оправим.От Добрич съм , ако може дайте номер за връзка ! Благодаря
Привет Майстори!
Имам въпрос относно Котел Bosch Condens 2300 W. Живеем с г-жата в един китен нов апартамент с това котле и мисля, че имам проблем с отоплението на водата - просто я прави вряла. Ситуацията е следната - влизаш под душа, пускаш крана на топлата вода ( чакаш 20 секунди докато дойде) и дотук окей, започва леко топла, топла, вряла, лава, течна смърт. Добре - въртим смесителя да вкара малко студена вода, пак добре - връщаме се на леко топла, пак топла, вряла и тнт. Хайде още веднъж надясно към студеното ( горе/долу смесителя е почти по средата между топла и студена ) и тук става интересното - топлата тотално спира.
Въпросът ми е - аз ли съм кроманьонец и съм грешно настроил котела ? ( на 30 градуса изписва дисплея преди да натисна бутона за вода, иначе като го натисна - пише 35 ( не може по-ниско, отива на OFF)
Или има "чалъм" или проблема може да е друг? ( Инсталацията е котел един кръг без бойлер и втория кръг парно( но парното хем съм го затворил, хем на котела съм го изключил).
Вие докато ползвате топла вода, по същия начин ли сте или просто този котел има нужда от Бошовец да дойде на място?!