Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zombau - напреднал
Не ми се смейте първо съм жена и второ художник та затова питам, ако тази година си купя камина с водна риза и я използвам без да използвам водната риза, тоест за момента я използвам само като печка на дърва, ще повредя ли водната риза !? Защото нямам възможност да направя ремонта накуп и чак догодина, живот и здраве ще включа водна риза !
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
zombau написа:
Не ми се смейте първо съм жена и второ художник та затова питам, ако тази година си купя камина с водна риза и я използвам без да използвам водната риза, тоест за момента я използвам само като печка на дърва, ще повредя ли водната риза !? Защото нямам възможност да направя ремонта накуп и чак догодина, живот и здраве ще включа водна риза !
Жените просто са научени че не могат, не знаят и като резултат те такива тъпи питаници.
Я ти като жена ми кажи на мен, като сложиш празна тенджера на печката ще я повредиш ли :wink: .
zombau - напреднал
Нямам представа ! На каква печка, на газ, на дърва или на електрически котлон !? И каква точно тенджера !? :razz:
Моля те, не ми спамкай съобщението
... сега ще се почнат едни .. направо ми става гадно, а наистина се чудя дали метала не получава някаква умора, от нагряването и изстиването ...
Takezo Sensey - модератор
zombau написа:
... ще повредя ли водната риза !? ...

ДА ... ! :cool:
vanko68 - специалист
n_a написа:
като сложиш празна тенджера на печката ще я повредиш ли :wink: .
Разбира се,примерите са безброй и до един са с еднакъв край - тенджерата е сгъната и става само за вторични...
zombau - напреднал
хиляди благодарности ... =D>
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
А кой ще ти сипва дръвцата в камината? Коч ще я чисти?
Купи си климатик.
Transporterr - специалист
аз съм в подобно положение и смятам да пробвам следната установка
ще напълня ризата с етиленгликол + вода и ще извадя най естетическите маркучи които имам в една туба от 20 лв пълна отново с вода...която обаче все пак ще е на нивото на ризата да видя какво ще стане..

конвекцията знам че е велика сила но ако не успея с парната инсталация ще се спасявам някак.
vanko68 - специалист
Защо пишеш смешки тук??? Не се ли сещаш какво ще стане,след като запалиш камината с тази "установка" ? Топлината,която ПОСТОЯННО ще повишава температурата в "установката",ще доведе за минути до завирането на водата и гликола поради ЛИПСАТА на топлообмен на водната система.А след това ще има БУМ или ПУК.
zombau - напреднал
n_a написа:
А кой ще ти сипва дръвцата в камината? Коч ще я чисти?
Купи си климатик.
сладък си :) :goodman:
satansho написа:
ще напълня ризата с етиленгликол + вода и ще извадя най естетическите маркучи които имам в една туба от 20 лв пълна отново с вода.
ама какво ще ти охлажда водата !? не, че ми става много ясно какво точно искаш да направиш, но ми се вижда неприложимо на практика

Тема "Един много лаишки въпрос за камина с водна риза !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: