Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, имам следния проблем.
Налягането в системата е под 1 бар и не може да се пълни повече като отворя крана за пълнене. Камината е 13плюс, с 3 радиатора и 1 лира съм. Имам само 1 обезвъздушител автоматичен на изхода от камината. Радиаторите греят нормално, няма въздух в тях. Пробвах да ги обезвъздуша не излиза въздух. Като пусна крана да пълни докато върти помпата маркуча се нагрява сякаш водата от системата излиза към тръбопровода и действително на манометъра пада Налягането вместо да се вдигне. В момента е на 1 бар при температура 50 градуса като истине пада на 0, 6. Налягането от тръбопровода е слабо, но все пак трябва да пълни нещо но не. Какво да направя.
Пс. Забравих да добавя че пълненто ми го инсталираха от най високата точка.
silent - специалист
Ако пълниш от водопровода не можеш да напълниш системата с по високо налягане от това на водопровода...караш така или си купуваш хидрофор...
Christo - специалист
От написаното разбирам, че пълненето става през маркуч. Ако наистина е така, няма да е голям проблем да се сложи някъде по системата, възможно най-ниско, тетка със спирателен кран, щуцер за маркуча и от там да се прави пълненето. На мястото на сегашното пълнене да остане спирателен кран, от който да се обезвъздушава цялата система. При мен всичките автоматични обезвъздушители сдадоха багажа за две-три години. Сигурно много маркови съм ги улучил...Ако се мине на варианта "кран вместо автоматичен обезвъздушител", след няколко дни, при спряна циркулационна помпа трябва да се провери за натрупал се въздух. Весели празници!
Има ли риск да стане нещо на помпата като има по малко вода в системата. А като има по малко вода ще има и въздух.
Изглежда са намалили Налягането от ВиК заради студовете.
Christo - специалист
пон дек 30, 2019 11:57 amivan9410 написа:
Има ли риск да стане нещо на помпата като има по малко вода в системата. А като има по малко вода ще има и въздух.
Изглежда са намалили Налягането от ВиК заради студовете.
Ти как разбираш, че системата е пълна? Имаш ли разширителен съд?

Тема "Не може да се пълни системата" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: