Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Яйчен меланж, или фаситура, но не навсякъде. Затова написах сладкарски, а не "торти и пасти". Също и квартални бакалии.
Аз си събирам лозовите пръчки след резитба. Също така тънки сухи клонки, събрани в чувал или кашон. Вече зависи кой с какво разполага и дали има място да складира разпалки...
Лозови пръчки,след резитбата през март. Свързани на снобчета и изсъхнали цяло лято.Като свършат-сух спирт-2.50 лв. от магазина -за 1 месец.
Газова горелка - бързо, лесно и просто :-D
Вестници,изгоряло масло,шишарки,шише бензин с пулвелизатор!
Аз съм си събрал кори сухи от дървета и само слагам вестник и отгоре корите,веднага се разпалват,работи безотказно.
незнам дали сте чували за борина (смолиста част от дънера на борово или чамово дърво), но в балкана всеки си пали печката или каквото там пали с борина, също така с чамов или боров талаш(стърготини от абрихт или щрайх)
mityom написа:незнам дали сте чували за борина (смолиста част от дънера на борово или чамово дърво), но в балкана всеки си пали печката или каквото там пали с борина, също така с чамов или боров талаш(стърготини от абрихт или щрайх)

Чамовия материал и смолистия отлагат много сажди,и то мазни. За затворена камина не се препоръчва-стъклото става почти непрозрачно и се чисти трудно. Този нагар се отлага и в димохода и няма изчистване :(.
За прочистване -по малко нафталин . :)
е то се слагат 2-3 клечици за разпалка - те хората пластмасови шишета горят...

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Отопление”