• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 77
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Нека всеки напише с какво се отоплява, колко квадрата е помещението, колко лева плаща за ток или друго гориво и каква температура поддържа. Долен ли е и ако може + и - на неговото отопление. :idea:


Ние сме в офис 30 кв.м. отопляваме се с газова печка - отоплението излиза около 60 лв. месец. Температурата в помещението е около 18 градуса. Не съм много доволен но поне е евтино. Това са плюсовете. А минусите, са че мъкнеш бутилките като хамалин, до печката е горещо, а на 3 метра от нея студено и че много мирише на газ.
от Стефан » нед фев 05, 2006 12:12 pm
Апартамента е тристаен, панелен, около 78 кв.м. Отопление - централно парно. Оставил съм в работа радиаторите в кухнята и хола, с възможност за ръчно регулиране на температурата. В двете спални са физически разкачени/ но са на мястото си/.
Температури: в кухнята се поддържа около 20-22* почти винаги
в хола - когато има някой в хола 20*, когато няма - около 16 градуса
в двете спални - около 16-17 градуса
в банята има лира - около 22-24*
За плащането не мога да кажа, защото се плаща накрая на отоплителния сезон. За миналата година за целия отоплителен сезон мисля, че беше около 300 лв/ не със съвсем сигурен, това е по спомени/
Апартамента не е саниран.
Предимства - равномерна температура по всяко време в зависимост от желанията, възможност за регулиране, винаги гореща вода за банята и мивката. Когато отивам на работа, се намаляма на минимума и температурата не пада под 14*
Недостатъци - човек загубва закаляването, изнежва се и става уязвим на болестите
климатик инвентор 12
помещението , което отоплявам е 3,50 на 5 метра , като тавана от едната страна е 1 м , а от другата е 3.60 ( таванско помещение сме)
не е перфектно- в момента в който почне да размразява веднага се чувства по - студеното.
иначе е ок , даже може да се каже , че съм доволна, защото и прането ми съхне много бързо и може би затова няма изсушаване на въздуха , както се оплакват познати с климатици.
нагласене на 25 градуса
в големите студове температура не е падала под 17-18 градуса
при по топли дни вътре температурата е 22-23 градуса
сметката ми е 110 лева за януари , като бойлера ми е нон стоп включен , хладилник , пералня поне 3-4 пъти в седмицата през деня, и юнга на мивката в кухнята
мисля , че е доста добре
deer, че то само бойлера би трябвало да е около 100лв. на месец. Чул съм че инверторните климатици са икономични ама твоя направо чупи рекордите.
Двустаен,южно изложение!
Два климатика OSAKA ъглови!
Работят непрекъснато на 22С
Вечер паля камината(може малко циганско да има в мен ама печката си е печка).
85лв за ток и 1м/3 дърва на месец
Добре де, Владо, само с климатиците не можеш ли да я поддържаш тая температура? Сега, вярно, че при камината си има романтичен елемент, ама при положение, че имаш вече двата климатика - как ти се мъкнат дърва бе човек? Въпроса ми е има ли нужда или си го правиш за кефа само?
Носенето на дърва не го считам за хамалогия а за фитнес :wink:
А удоволствието да си протегна и стопля краката пред камината(ходя бос и по къс ръкав)не мога да го заменя с нищо.Друга е топлината!Може да е на психическа основа но така го възприемам.Дори мисля че ни е заложено генетично.Все пак прадедите ни са се навъртали около огъня,а не край климатика или радиатора.
Прав е владо.
Топлината от печката/камината е някак по мека и създава уют :)
Определено не мож да се сравнява със радиатор или климатик
от jordanvass » вт фев 07, 2006 12:06 pm
Че е такова усещането за топлината от камината - така е. Щото нали тя освен чрез конвекция затопля и чрез инфрачервено излъчване и топлото го усещаш с тялото си още преди да се е затоплил въздухът в стаята. Но в интерес на истината освен уют внася и пушек в стаята, нали? Аз лично и с пистолет, опрян на главата ми, не бих минал на вариант да мъкна дърва, да внасям с тях боклуци в къщи, да паля огън и да ставам от време на време да го стъквам... Вижда ми се абсолютна отживелица. Виж ако е на вилата и там романтиката е с приоритет - друга работа. Ама това си е мое мнение. Не го налагам на никого.
Според мене ако имаш възможност да си на централно парно - най-добре. В наше село обаче това е немислим лукс и затова съм на другия според мене най-добър вариант - инверторни климатици. Ето - и в най-големите студове тия дни не ми е паднала температурата под 21-22 градуса вътре и не е имало никакви проблеми.
Ако трябва да обобщим истината е в инверторните климатици.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 77

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Отопление”