Здравейте. Взех много изгодно втора ръка почти нова слънчева инсталация /водосъдържател, колектор и някои дреболии/ и смятам да си я монтирам сам с помощта на разбиращи приятели. Ще бъде на метална конструкция, защото покрива на къщата е стандартен с керемиди.
Как стои въпроса с узаконяването на подобни конструкции, трябва ли да имам проект, да искам разрешение от община/архитект да слагам нещо на покрива? Потърсих в Гоогл, но нищо конкретно не намерих, че задължително се иска разрешение, но това не означава, че наистина не е така.
Имам много завистливи и лоши комшии, и съм убеден, че ще ми направят проблеми.
п.п. Ако темата не е за този раздел, моля администрацията на форума да я премести, където е нужно.
Предварително благодаря на взелите отношение.
Как стои въпроса с узаконяването на подобни конструкции, трябва ли да имам проект, да искам разрешение от община/архитект да слагам нещо на покрива? Потърсих в Гоогл, но нищо конкретно не намерих, че задължително се иска разрешение, но това не означава, че наистина не е така.
Имам много завистливи и лоши комшии, и съм убеден, че ще ми направят проблеми.

п.п. Ако темата не е за този раздел, моля администрацията на форума да я премести, където е нужно.
Предварително благодаря на взелите отношение.