Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sspoko - специалист
От доста време следя темите за климатици и доста често се споменава че за постигане на ефект при отопление климатика трябва да е постоянно включен. Въпроса ми към знаещите е искам да използвам климатик за отопление на едно помещение което се ползва само петък вечер събота и неделя бях се наканил да взема едина тошиба от тези с коефицент на редукция над 5, има ли смисъл и ще мога ли да разчитам при постудените дни през зимата или да си търся алтернатива?
EDI - майстор
Няма смисъл според мен.Ще можеш да разчиташ без проблем, но по добре вземи една конвенционална машина или по-евтина инверторна, съобразно обема на помещението, щом е само за три дни в седмицата или мини на друг вид отопление.Все пак какво е помещението, на вилата и ли нещо друго.
sspoko - специалист
къща в която не се живее постоянно стаята е 30кв с височина 3,10 като съм свалил тавана на 2,7 с растерни платна и с три външни стени
EDI - майстор
А, за тези 30 квадрата машините на ТОШИБА ДАЙСЕЙКАЙ за които говориш, отиват доста над 2500 лева, а и не само на ТОШИБА.Най-евтиния вариант, който ще се справи успешно с отоплението на тази квадратура е една НОКРИЯ, към 2400 лева с монтажа.По-евтин вариант е две по-евтини инверторни машини за около 2000-2200 лева общо.
Ahmakov - специалист
С климатизатор няма да се стоплиш в това помещение, при тези условия на ползване, независимо от марка и модел. Единствено решение е камина / печка на дърва и пак петък вечер ще си е студено.
EDI - майстор
В петък при всички положения ще е студено, няма начин, щом цяла седмица е неотоплявано помещението.Ако се спреш на отопление с климатизатори, те могат през седмицата да поддържат минимална температура.Изобщо никой ли не влиза през работните дни в помещението.

Тема "относно използване на климатик за отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: