Най - вълнуващия въпрос зимно време.
бат Вальо - специалист
Дайте съвет как да реша проблема с бученето на помпата на парното. Печката ми е въвхола,а помпата е захваната към нея. Чува се неприятно бучене, което се усилва още от допира на тръбите догипсокартона на стената. Мислех да сложа иизолация на тръбите и да сложа мека връзка междуу помпата и печката, но такава не сън виждал. Дайте някоя друга идея.
digitalpr - специалист
Да изнесеш помпата в друго помещение, през което минават тръбите?
бат Вальо - специалист
Проблеема е че цялата ми къща е облицована отвътре с гипсокартон на конструкция и тръбите са зад него и звука се провежда по тях.
VLADO66 - майстор
Мериш честотата на звука и слагаш звуков генератор на същата честота с изместена синусоида спрямо основния звук и го блокираш.
naskov - майстор
бат Вальо написа:
Дайте съвет как да реша проблема с бученето на помпата на парното. Печката ми е въвхола,а помпата е захваната към нея. Чува се неприятно бучене, което се усилва още от допира на тръбите догипсокартона на стената. Мислех да сложа иизолация на тръбите и да сложа мека връзка междуу помпата и печката, но такава не сън виждал. Дайте някоя друга идея.
А марка и модел на помпата няма ли да кажеш?
joro_vn - специалист
Ми подпри я с неква мека гума пустата помпа :weedman:
radius - майстор
Владо, да не искаш да кажеш в противофаза :razz: . Добра идея, но по-скоро теоретична.
a_stoev - майстор
бат Вальо написа:
Е отиди до нялой склад за ВиК и поискаш следното нещо:
Гъвкава връзка - компенсатор
Изображение
Гумените компенсатори се монтират в тръбни инсталации. Те поглъщат разширявания, свивания, трептения и вибрации в тръбопровода. Изработени са от CR (polychloropren) гума и са с холендрово, резбово присъединяване от галванизиран чугун. Възможна е изработка и с резбово присъединяване от месинг.
tysonlkr - специалист
бат Вальо написа:
Проблеема е че цялата ми къща е облицована отвътре с гипсокартон на конструкция и тръбите са зад него и звука се провежда по тях.
Значи тръбите се опират в картона, затова се чува толкова силно работата на помпата. Един вид ручи цялата стена :idea:
Решението според мен е да няма контакт между тръбите и картона.

П.С. Друг е въпроса защо сте направили така инсталацията. Защо сте поставили тръбите зад гипс-картона :?
Аз не бих реализирал по този начин отоплителната инсталация.
minca - специалист
a_stoev написа:
бат Вальо написа:
Е отиди до нялой склад за ВиК и поискаш следното нещо:
Гъвкава връзка - компенсатор
Изображение
Гумените компенсатори се монтират в тръбни инсталации. Те поглъщат разширявания, свивания, трептения и вибрации в тръбопровода. Изработени са от CR (polychloropren) гума и са с холендрово, резбово присъединяване от галванизиран чугун. Възможна е изработка и с резбово присъединяване от месинг.
А ,може ли това чудо да го ползвам за връзка от котел към буфер.На каква температура и налягане е.

Тема "Бучене на помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: