Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pepel - помощник
Здравейте,поздравления за уникалния форум.След доста четене си намерих много полезни съвети и препоръки.Имам вила на село и реших да си направя ето това http://pepel76.snimka.bg/daily/sl-nchev-boyiler.746627 системата ще се ползва събота и неделя и през празниците,имам няколко въпроса.

1.Искам системата да се върже директно към серпентина на бойлера,който се намира под нивото на панела,следователно ми трябват помпа и UPS(поради честото спиране на тока),има ли вариант да се избегнат помпата и UPS? С цел намаляване на разходите.

2.Освен медна може ли да се използва друга тръба разстоянието е окло 10-12метра?

3.Какво ще ми е нужно за монтажа?
Последна промяна от pepel на нед апр 21, 2013 10:27 pm, променено общо 1 път.
saraneron - специалист
pepel написа:
Здравейте,поздравления за уникалния форум.След доста четене си намерих много полезни съвети и препоръки.Имам вила на село и реших да си направя ето това http://pepel76.snimka.bg/daily/sl-nchev-boyiler.746627 системата ще се ползва събота и неделя и през празниците,имам няколко въпроса.

1.Искам системата да се върже директно към серпентина на бойлера,който се намира под нивото на панела,следователно ми трябват помпа и UPS(поради честото спиране на тока),има ли вариант да се избегнат помпата и UPS? С цел намаляване на разходите.

2.Освен медна може ли да се използва друга тръба разстоянието е окло 10-12метра?

3.Какво ще ми е нужно за монтажа?
Малко си пропуснал от темите!Системата от която се нуждаеш се нарича ,, Drain Back''Самоизточваща се систем.Точно за вила ,няма нужда от ЮПС,няма налягане, няма разширителен съд няма клапани няма опастност от прегряване .Това е истинската система ,майсторите знаят защо!С тези радиятори от снимката ще работи идеялно !Дуракоустойчива няма нужда от посстоянен контрол!
big_death - специалист
Да , но за да няма помпа (демек гравитачно) не трябва ли нивото на панелите да са под нивото на бойлера ? , или бъркам ?
imegogo - специалист
боядисай един казан от бойлер черен качи го някъде за да да го ползваш гравитачно без налягане пълниш източваш,пълниш водата се стопля идеално в по-топлите дни даже е гореща
pepel - помощник
imegogo написа:
боядисай един казан от бойлер черен качи го някъде за да да го ползваш гравитачно без налягане пълниш източваш,пълниш водата се стопля идеално в по-топлите дни даже е гореща
Бойлера не ми харесва как изглежда,а радиаторите смятам да ги затворя в панел със стъкло.

[/quote]
Малко си пропуснал от темите!Системата от която се нуждаеш се нарича ,, Drain Back''Самоизточваща се систем.Точно за вила ,няма нужда от ЮПС,няма налягане, няма разширителен съд няма клапани няма опастност от прегряване .Това е истинската система ,майсторите знаят защо!С тези радиятори от снимката ще работи идеялно !Дуракоустойчива няма нужда от посстоянен контрол![/quote]

http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... Drain+Back

http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... Drain+Back

Предполагам че това са темите за Drain Back прегледах ги набързо ,като ми остане повече време ще ги прочета по обстойно .Може ли някакви схеми и подробности как се изпълнява и какво ми е нужно за монтажа.
Andri01 - майстор
"...1.Искам системата да се върже директно към серпентина на бойлера,който се намира под нивото на панела,следователно ми трябват помпа и UPS(поради честото спиране на тока),има ли вариант да се избегнат помпата и UPS? С цел намаляване на разходите.

3.Какво ще ми е нужно за монтажа?..."

Нямаш нужда от UPS ,защото панелите се изпразват при спиране на помпата. Тя се управлява от диференциален термостат-има ги много разновидности.При спиране на тока или при спряла помпа с-та се източва в Допълнилен Съд/моя е към 6л./.Той се монтира на около 200мм. под долния край на панелите.Същите трябва да имат малък наклон-за по-лесно самоизточвани.Съда е отворин тип.Помпата трябва да е монтирана под нивото на съда.
Използвал съм ППР тръби със стъкломат и за връзки към бойлеро-гъвкави метални тръби по 300мм.
За монтажа - нищо друго ,освен кранове :2бр.пред и след помпата,филтър преди нея.Аз съм монтирал и 2 крана преди и след серпентината на бойлера.
За вилата ти трябва ето това

Прикачен файл

14042013053.jpg

Прикачен файл

14042013054.jpg

Прикачен файл

14042013055.jpg

Тема "Слънчев бойлер Drain Back" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: