100 % гаранция че прахта се вдига нагоре докато се шампотират тръбите. Видяно с очите ми. За дистрибуторите мисля, че повече от 40 %. Останалите са наблюдатели или не влизат в форума. Едни и същи давате насока казвал съм не веднъж.
От фирма грейко инженеринг съм вътре с 200 лева (за монтаж и пуск плюс 1 г гаранция). На плюс няма да изляза никога. Дистрибутор ... ахахах.
Към пича със заведението - с този виадрус 46 kw по колко въглища трябват за отопление на 250-те кв.м. къща плюс заведението?
Такъв виадрус на максимална мощност е способен да опатка 200 кг въглища за едно денонощие. Би ги изял като бонбони стига действително да е необходима толкова голяма отоплителна мощност. Вече при разход 40-50 кг дневно един котел 24-30 киловата би горял по-ефективно в сравнение с 46-киловатовият виадрус при този разход.
По принцип щом има заведение се предполага влизане, излизане, принудителна вентилация (проветрение; ако се пуши - тогава по-често или постоянно работеща вентилация, т.е. повече киловати за отопление). Много зависи колко е "гладно" това заведение откъм топлина. Има ли тухлени зидове, или предимно дограми и врата... такива неща. Всичко зависи от разхода с виадруса до момента. Аз си мисля, че 30 киловата горелка и толкова котел ще е по-разумно. Но ако досега са вървели по 40-50 кг въглища на ден, тогава няма смисъл от 30 kw. Е, има. При стартиране ще подгрее по-бързо. При горене по часове също 30 е по-добре. Обаче при поддържане на температурата с 20 kw ще има по-интензивно горене и ако се вярва на форумните специалисти ефективността ще е по-висока.