Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
andy_forresite написа:
Абе момци, за какво са черния и кафявия кабел? Горелката ли се разглобява за свързването им? Кафявият е по-дебел и дълъг, а черният доста къс ми се види. А двете жици на помпата къде се свързват?
Ако може някой да обясни като на идиот. От кабели не разбирам. Видя ли повече от три кабела на едно място започва да ми прилошава.
У ръкуОдството пише. Има и схема.
Най-малко за да не се питаме ша фъсни ил' ша гръмни идва един глупак да ти свърже правилно жицата и да е сигурен, че продукта е пуснат в експлоатация в присъствието на пациента и тогава разписва гаранцийката. Щото даже кат' си купи някой маша за коса за 45 кинта му показват, че работи и тогава подпис и печат на гаранционна карта, ама никой не се зачеква че себестойността на китайчето е 2лв.
andy_forresite - майстор
Кафяв за водата в котела (слага се в заработената в котела гилза) и черният е за бойлер.
Попитах от гл. т. да разбера дали трябва да слагам капилярка за измерване и на температурата на връщащата се вода. Това променя начина на привързване на входа на котела. Ясно си спомням, че при едно дистанционно наблюдение от лаптоп, се виждаше t°C и на подаващата, и на връщащата се вода. Затова си помислих че системата работи с такъв датчик (за охладената водЪ), а то се оказва, че управлението не "гледа" какви градуси вода се връщат. Как този приятел е измервал темп. на охладената вода за мен е загадка, но ще разбера...
Добре, благодаря все пак! Да де, инсталатор ще слага горелката и ще свърже кабелчетата към нея, но не знаех дали трябва да изведа капилярка с датчик за обратната вода. Като ме попита "къде ти е датчика за студената вода" аз какво да му кажа :drinkers: Но явно няма да ме пита.
filmatoplo - майстор
В много от случаите хората нямат БГВ и този датчик не се ползва ,или го навивам да си седи в горелката на сухо или го слагам на входа на котела да мери връщащата вода .

Относно слънчогледови пелети - колкото пъти съм се подлъгал да предложа на някой да ги ползва в Грейко толкова пъти съм имал ядове с клиента , защото не си чистят съоръженията от повечето пепел , съответно обвиняват котела и горелката ,затова им препоръчвам почти най добрите пелети които има в района за да няма ядове .Тук преди икономия се мисли просто да не си ангажиран с котела и горелката (забогатял и минал на пелети) ,в София и Варна май обратно там заможните са на газ или термопомпи . :)
andy_forresite - майстор
Сложих капилярка на входа и черното кабелче ще седи там да измерва.
Подвързах котлето, напълних на 1,5 bar, обезвъздуших, обаче уредът на лицевия панел на котела не баца. Нито термометъра показва различно от 30 градуса (откакто ми го докараха в жегата до сега вече пълен с вода все си показва толкова), нито барометърът отпецва от нулата. Тези 1,5 бара ги гледам на стария манометър. Добре че е той, че ако нямах и трябваше да чакам по вградения на котела да вдигне толкова ... ехеее.
Сигурно днес ще се обаждам на инсталатор да вдене турбото отстрани. Blow off-a ми е от старата система пак на 3 бара. Генерацията я закачих току що, марка two brothers :lol: , приготвил съм и бонбони. Най-интересното предстои :rolleyes:
Анди, тва с часовника е интересно. Като си купих Боша и той беше тъй. Нямаше проблем да ми сменят индикатора на турбото,но БГ Терма разреши да демонтирам и........
Стана като Виндовса- излизаш, влизаш и готово. Имаше някакво боклуче, с точния размер, което.........
Бе друго си е с оргиналния часовник. Опитай!
......с тез тюнинг термини почваш да ма кефиш, ма няма ти звънна, хахааааа.
Пази са от Back pressure, че тука не е тъй!
bai_bradyra - специалист
andy_forresite написа:
Иначе таблицата на "Брадъра" е мноооого добра. Остава да се снабдя с нея :roll:
kpankov написа:
Да помоля и аз за въпросната табличка, че линковете назад в темата са изтекли доста преди да разбера, че има такива горелки. Но като ползвател ще ми бъде в помощ.
Благодаря!

Ще я кача пак, но към края на месеца. Сега си пека д-то на морето. :-D
andy_forresite - майстор
Уредите работят. Преди малко забелязах че термометъра сочи 29 градуса, което ме накара да погледна отблизо стрелките и видях как червената опира в черната. Преместих червената от 2 на 3 бара и черната (за манометъра) започна да отчита. Чудесно :)
andy_forresite написа:
Уредите работят. Преди малко забелязах че термометъра сочи 29 градуса, което ме накара да погледна отблизо стрелките и видях как червената опира в черната. Преместих червената от 2 на 3 бара и черната (за манометъра) започна да отчита. Чудесно :)
Това налягане, над два бара и на студена система, не е ли много? Като палнеш, Blow Offа ще сработва раничко сякаш. Той на колко бара е?-опааа, видях. А разширителния съд? И накрая, какви бонбони купи, колко, на кви пари?
andy_forresite - майстор
На 1.5 съм напълнил, а защитният клапан е на 3 атмосфери.
РС е 12 литра. Мислех че е 8, но се сетих къде съм прибрал кашона като го купувах и в документацията намерих 12 l обем. Малко е на ръба, но ще опитам с него. С предишния котел на 60° вдигаше 2 атм и на 70° към 2,2.
Пелети още не съм купил. Мисля да са слънчогледови. От миналата година имам едни "слънчогледови" около 550 кг. Лошо качество от гл. т. на съдържащите се компоненти (освен обелки има стъбла, пити, вкл. семки от тиква и намирам частици семена от царевица) и степента на пресоване. Рехави седят и очаквам да не станат поради разпадане докато пътуват по шнека. Който оцелее вероятно ще се размаже при цопването от гъвкавата тръба в отвора за зареждане на горелката. Да видим. Цената за пелетите при мен очаквам да е 180, като има и по-евтини, само че насипни. Мисля да заредя 5 т. и плюс горните 550... може пък да "вървят" през RB-то :? Надеждата ми е в един съфорумник от Оряхово. При него горят за над 100 кв.м. и става. Видях с очите си как грейко ги ядеше като топли банички, а аз ги и пресявам...
Бункер си купих от галванизирана ламарина. Сглобява се с винтоверт - 150 кг хваща и изглежда добре в готов вид. Нещо не ме кефи от бидон или ПДЧ, металът си е метал :drinkers:
filmatoplo - майстор
:) Кеф сега се пише романа по който зимата ще се прави филма ,шега де .Лесно ви е на вас щом имате слънчогледови пелети на близо ,моите са на минимум 150 км .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: