Подложи по една тухла под предните крака. Така шнекът ще се поизправи. Дано стигне дължина на гофрето. Няма да постигнеш желаното. Намали си очакванията към горенето.
В момента си мисля че не само порциите пелети са неравномерни. Въздухът също е неравномерен.
За да се получи хубав огън са необходими:
1. Качество на пелетите.
2. Дозиране
3. Обдухване
4. Комина тяга.
Върху 1 и 4 нямаш контрол. Върху 2 и 3 имаш контрол донякъде. Дозирането за час е да кажем еднакво. Не е, но да не издребняваме. Нас ни интересува за секунда колко пелети идват. Ами различно идват. Понякога пелетите се свличат вътре между навивките на спиралата. Не винаги шнекът се е запълнил равномерно. Това е груба механика. Няма точност до грам. Въздухът - т. 3 пък зависи от напрежението 230волта. То също се променя, така че въздухът също се променя. Ту е добре, ту е много, ту малко.. В горелката постоянно има над 500 грама пелети. И нито един пелет да не дойде си гори. Това плюс 4-те точки формира среда, при която все някак се получава.
В момента си мисля че не само порциите пелети са неравномерни. Въздухът също е неравномерен.
За да се получи хубав огън са необходими:
1. Качество на пелетите.
2. Дозиране
3. Обдухване
4. Комина тяга.
Върху 1 и 4 нямаш контрол. Върху 2 и 3 имаш контрол донякъде. Дозирането за час е да кажем еднакво. Не е, но да не издребняваме. Нас ни интересува за секунда колко пелети идват. Ами различно идват. Понякога пелетите се свличат вътре между навивките на спиралата. Не винаги шнекът се е запълнил равномерно. Това е груба механика. Няма точност до грам. Въздухът - т. 3 пък зависи от напрежението 230волта. То също се променя, така че въздухът също се променя. Ту е добре, ту е много, ту малко.. В горелката постоянно има над 500 грама пелети. И нито един пелет да не дойде си гори. Това плюс 4-те точки формира среда, при която все някак се получава.