Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Здравей. Да знаеш че много те уважавам, нищо че не се познаваме. Почвам да се потретвам :) Зная за необходимостта от такава табелка и затова леко закачливо попитах къде да гледам за нея.
Изборът на хората е информиран - те се спитват един друг в кафето, на площада, в работна обстановка и избират продукт, които е закупен от стотици преди тях. Гледат от кой продукт има най-много положителни отзиви, от кое другите са доволни. Не всеки купил си котел с табела е направил информиран избор. Пиша това с риск да ме емнеш и мен, щото напоследък си станал малко заядлив. Присъединих се в отбора на пъзльовците. Всеки незнаещ какво да си купи накрая взима G(O)reyko. Е, доста от тях го купуват на принципа на разхода на един автомобил, т.е. питат "колко ти гори". Несериозно, но понякога върши работа.
Котелът експерт 20 тежи 240 кг (с две малки огнеупорни плочи - едната на капака над тръбите и една на вратата), водният обем е 85 литра за пелетния вариант, КПД трябваше да е обявен, защото от фирмата няма защо да се притесняват при тест; класът зависи от горивото. Дай ми една горелка клас 5 да я подпукам на слънчоглед и ако не се задръсти на 45-тата минута, ела да измерим кой клас ще е :)
vrangelov - специалист
Явно си чел темата за буфера. С @Трифон П.Трифонов се разбрахме.
От форума знам, че Greyko са добри котли с добри горелки, особено за цената си, ...но табелка все пак трябва да има. Тук става въпрос и за начин на работа, и отношение към клиентите. Най-често както една фирма се отнася към бъдещите си клиенти, така се отнася и към настоящите.
Няма да те "емна", защото първо аз също много те уважавам и съм забелязал, че казваш нещата както ти ги виждаш, а не както някой ти е казал как са му обяснявали... знаеш вица за топлия хляб със сирене, и второ аз също, когато не съм на ясно какво да избера използвам твоя метод на избор. Когато съм на ясно, но се колебая, също.
LazarGanev - "Велик майстор"
Продължавайте да се уважавате двамата :) . Иначе за избора - на Анди му се наложи на 2 пъти да прави информиран избор! Първия път, въпреки моите (нашите) препоръки се довери на информацията от табелката на котела (зеления), а втория път избра котел без табела, въпреки че аз този път го помолих да не го избира :-D
andy_forresite - майстор
Еми уважаваме се. Ко искаме, ш`се земем. То си е наша работа [-(
Видях едно RB с леко размазани показания. На две години е. Колко дълго издържат тези дисплеи преди да си развалят образа? Въпрос към НЕтоплещите бойлери и басейни през лятото - целогодишно ли са ви включени управленията към мрежата? Аз мисля да я изключа от щепсела и октомври ще си въведа настройките. Може и да я включа няколко пъти лятото да си позареди батерията. Тя една батерия ... ама по-добре от нищо. Също да питам за "зазимяването" на котлите по време на вървежа на полякини, чехкини и рускини. Почистват се добре отвътре и нещо друго? Трябва ли да се махне капака с трите гайки (над тръбите) или не е необходимо да се проветрява?
fbr - майстор
andy_forresite написа:
Почистват се добре отвътре и нещо друго?
Намазвам топлообменната повърхност с нафта, иначе ръждясва.
LazarGanev - "Велик майстор"
andy_forresite написа:
Въпрос към НЕтоплещите бойлери и басейни през лятото - целогодишно ли са ви включени управленията към мрежата? Аз мисля да я изключа от щепсела и октомври ще си въведа настройките.
Моля да бъда извинен за главните букви. КЪМ ВСИЧКИ ПОЛЗВАТЕЛИ - НЕ СИ ИЗКЛЮЧВАЙТЕ ГОРЕЛКИТЕ ОТ ЗАХРАНВАНЕТО! пОРАЗИИТЕ, КОИТО МОЖЕ ДА СТАНАТ ОТ ЕВЕНТУАЛЕН ТОКОВ УДАР СА НЕСРАВНИМО ПО-МАЛКИ ОТ ЩЕТИТЕ, КОИТО МОГАТ ДА СЕ ПОЛУЧАТ ПРИ ИЗКЛЮЧЕНА ГОРЕЛКА! В САМИЯ СТАРТ НА ОТОПЛИТЕЛНИЯ СЕЗОН ТАЗИ ГОДИНА МЕ МОМБАРДИРАХА С ОБАЖДАНИЯ ЗА ПОВРЕДЕН ДИПЛЕЙ ИЛИ ДЪННА ПЛАТКА И ТО ОСНОВНО НА ГОРЕЛКИ, КОИТО СА БИЛИ ИЗКЛЮЧЕНИ ПРЕЗ ЛЯТОТО. СЛЕД ПОДАВАНЕ НА СИГНАЛ И РАЗМЯНА НА МНЕНИЯ МЕЖДУ ГРЕЙКО И НАТУРЕЛА СЕ СТИГНА ДО ИЗВОДА, ЧЕ ПРИЧИНА ЗА ТОВА Е УЖ НЕВИННО И НОРМАЛНО НАТРУПАНИЯ ПРАХОЛЯК ВЪРХУ ПЛАТКАТА. ПРИ ВКЛЮЧЕНА ГОРЕЛКА ПЛАТКАТА Е ТОПЛА И ПРАХОЛЯКЪТ Е СУХ И НЯМА ПРОБЛЕМИ, НО ПРИ ИЗКЛЮЧЕНА ГОРЕЛКА ТОЗИ ПРАХОЛЯК Е ХИГРОСКОПИЧЕН, ПОЕМА И ЗАДЪРЖА ВЛАГА, КОЯТО СЪСИПВА ПЪТЕЧКИТЕ НА ПЛАТКАТА И В МНОГО СЛУЧАИ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ! а ОТ ПРЕНАПРЕЖЕНИЕ МОЖЕ ДА ИЗГОРИ ЕДИН ЕЛЕМЕНТ, КОЙТО ЛЕСНО И ЕВТИНО СЕ ПОДМЕНЯ! ПО-ДОБРЕ ДОБАВЕТЕ НЯКОЙ РАЗКЛОНИТЕЛ СЪС ЗАЩИТА ИЛИ ЮПС, ИЛИ ПЪК НИЩО НЕ ДОБАВЯЙТЕ, НО НЕ ИЗКЛЮЧВАЙТЕ ГОРЕЛКАТА ОТ КОНТАКТА!
За размазания дисплей - това не е нищо друго, освен прахоляк от пелетите. Като правим профилактики почитваме и тоя прахоляк.
Rumen89 - специалист
С какво се почиства прахоляк от платката освен с прахосмукачка?
шоп - майстор
Със сгъстен въздух
n.ganev - майстор
Става като нов :yawinkle:
А не е зле понякога и платката да се продуха, че ще се питаме : Ще гръмне или ще фъсне?
Последна промяна от n.ganev на вт фев 13, 2018 8:45 pm, променено общо 1 път.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: