• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
essenov - специалист
Здравейте, имам нужда от още акъл за парното :)

Чудя се с какво да боядисам ППР тръбите, които не са вкопани в стена/под. Ако ги намажа с латекс, ще се напука ли от температурните разлики?
novgradski - специалист
Аз съм сложил изолация и увих с алуминиево тиксо (ако гларусите го изкълват..ще му мисля).
шоп - майстор
Аз имам боядисани метални тръби с латекс дулукс. Никаква промяна в латекса в следствие на температурните разширения и свиваня. Предполагам при ППР тръбите свиването и разширяването ще е още по-малко.
naskov - майстор
Само информативно-свиването и разширяването на PPR тръбите е в пъти по-голямо от металните.
geniya - специалист
За да издържа една боя върху пластмасова основа, то боята трябва да е еластична, основата да е грундирана и подготвена за тази боя.Проблема на боядисването на пластмаса е в нейното голямо линейно разширение.Тогава боята не може да поеме тези топлинни разширения и се напуква и пада.Всички сме виждали напукана боя по броните на колите, но добре подготвени и боядисани брони нямат никакъв проблем.Предполагам в магазините за автобои ще ти напълнят спрей с подходящ грунд, както и такъв с подходяща боя.Въпреки всичко ефекта който искаш да постигнеш е доста труден.
Energyx - специалист
Като вариант за естетика може да се скрият в кабелни канали-освен бели,има и разцветка дърво, а вероятно и други.
Не, че е супер красиво, но е вариант, все пак...
essenov - специалист
Благодаря за идеите, но предпочитам да не ги крия, а да ги боядисам. Никой ли не е боядисвал ППР тръби? Или направо да ходя в магазина за бои да ги питам?
hulkbg - помощник
Ако все още не са монтирани тръбите можеш да предварително да нанижеш бял термосвиваем шлаух със съответния диаметър, после го стягаш с пистолета с топъл въздух. Можеш да използваш и друг цвят ако искаш.
essenov - специалист
hulkbg написа:
Ако все още не са монтирани тръбите можеш да предварително да нанижеш бял термосвиваем шлаух със съответния диаметър, после го стягаш с пистолета с топъл въздух. Можеш да използваш и друг цвят ако искаш.
Идеята е много добра, но вече са монтирани и тръбите и радиаторите.
  • 1
  • 2

Тема "боядисване на външни ППР тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: